Купити квартиру в Дніпрі

Ракети в рф не закінчаться ніколи – військовий експерт про масовані удари по Україні

Ракети в рф

Ракети в рф не закінчаться ніколи, оскільки в них є своє виробництво. На ньому ведеться “ремонт” сотень боєприпасів, які перебувають у непридатному стані. Однак кількість боєготових ракет дійсно обмежена.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в інтерв’ю УНІАН, передає НСН.

У росії склади, центри зберігання до 2022 року ломилися, але не всі ракети зберігалися в ідеальних умовах. Багато з них, які є в наявності, це не десятки, це сотні ракет, перебувають у непридатному для застосування стані. Така ракета може вибухнути під час пуску.

Зараз у них ведеться робота над доопрацюванням цих ракет – технічне обслуговування, ремонт. Боєздатних ракет дійсно обмежена кількість. І навіть придатні до застосування ракети, коли вони знімаються зі зберігання, повинні пройти певне технічне обслуговування, розповів Коваленко.

Ракети в рф не закінчаться ніколи - військовий експерт про масовані удари по Україні

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко

За його словами, за добу росія може підготувати до застосування у середньому п’ять-сім ракет. Приблизно півтора-два тижні ворогу достатньо для формування боєкомплекту, щоб завдати масованого ракетного удару з проривом протиповітряної оборони і підвищенням ефективності від цього прориву.

Ефективність теж розраховується дуже цікаво. Це не просто сухі відсотки прориву, це ще й залежить від об’єктів, які вони вражають. Я неодноразово наводив приклад. В Одесі був такий випадок, коли ракета Х-59 прорвала ППО і на пляжі знищила туалет. В принципі, прорив – 100%, ефективність цього прориву – 0%, пояснив військовий експерт.

Коваленко зазначив, що наявний запас боєздатних ракет у росії найближчим часом закінчиться і вона залишиться на рівні власного виробництва. Ракетні загрози не зменшаться, однак зростатимуть терміни між масованими ударами.

Від цього надалі залежатиме, коли вони зможуть підготувати боєкомплект для нанесення масованого удару по Україні. Це вже будуть не півтора-два тижні. Це будуть вже три-чотири тижні, можливо, місяць. У перспективі ми повинні говорити про те, що ракетні загрози не зменшаться. Масовані удари, якщо вони будуть відповідати їхній тактиці ведення війни проти України, терористичні атаки, продовжаться надалі,додав Коваленко.

Росія готується завдати нового масованого удару по Україні – розвідка

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×