Купити квартиру в Дніпрі

Як отримати рецепт на ліки жителям сільської місцевості – пояснення МОЗ

Як отримати рецепт на ліки жителям сільської місцевості – пояснення МОЗ

У МОЗ обіцяють, що лікарські засоби для сільських мешканців стануть доступнішими. У Мінздраві розповіли, як отримати рецепти на ліки у селі.

Про це повідомляє НСН з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я України.

“Очікується спрощення вимог до відкриття аптек у сільській місцевості та додатково запровадження механізму щодо запуску мобільних аптечних пунктів, які працюватимуть у сільській місцевості, де аптечні заклади наразі відсутні”, зазначили в МОЗ.

Тож як отримати рецепт на ліки, якщо ви проживаєте у віддаленій місцевості, де немає доступу до лікаря?

Якщо ви маєте хронічне захворювання та потребуєте постійного прийому необхідних препаратів, лікар з іншого населеного пункту за попередньої домовленості може виписати вам повторний рецепт на ліки дистанційно.

Для цього варто проговорити таку можливість з лікарем, а у разі необхідності – сконтактувати з лікарем в узгодженому форматі.

При цьому ви лише отримаєте смс з номером рецепта та кодом його погашення, який треба повідомити фармацевту в аптеці.

Лікар не лише зможе виписати вам електронний рецепт на ліки дистанційно, але й за кожного такого контакту відстежуватиме динаміку вашого лікування.

Також за е-рецептом ви можете отримувати ліки, що включені до програми “Доступні ліки”, безкоштовно або з частковою оплатою.

новини україни

Якщо у вас немає змоги отримати електронний рецепт, паперовий рецепт на потрібні ліки вам може виписати фельдшер місцевого фельдшерсько-акушерського пункту. А в перспективі фельдшер також матиме можливість виписувати рецепт в Електронній системі охорони здоров’я.

Нагадаємо, в Україні з 1 квітня ліки в аптеці можна отримати не лише за паперовим, а й за електронним рецептом.

Ще новини України: 10 діагнозів, які не потребують лікування – пояснення гінеколога

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×