Купити квартиру в Дніпрі

Бойовики “Л/ДНР” почали “мобілізувати” неповнолітніх – Денісова

неповнолітніх

Як повідомлялось раніше, ватажки “Л/ДНР” оголосили загальну мобілізацію населення. У так званих “республіках” “мобілізують” навіть неповнолітніх.

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у фейсбук, передає НСН.

“За інформацією, отриманою від партнерських правозахисних організацій, які працюють в ОРДЛО, після оголошення загальної мобілізації на непідконтрольних Уряду України територіях почалися облави так званого Міністерства державної безпеки «ДНР» та «ЛНР»”, інформує Денісова.

Крім того, розпочалась мобілізація навіть серед неповнолітніх жителів.

“У так званих «військових училищах» НЗФ «ДНР» та «ЛНР» курсантам, яким 16-18 років, віддано наказ про приведення до бойової готовності с подальшою участю у бойових діях”,додає Денісова.

Як відзначає омбудсменка, такі вчинки з боку окупаційної влади порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє залучати дітей до збройних конфліктів.

“Закликаю Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), міжнародні правозахисні організації відреагувати на втягування дітей в збройний конфлікт та факти примусового призову дітей, громадян України, на тимчасово окупованих територіях, до лав незаконних збройних формувань”,пише Денісова.

Ватажки “Л/ДНР” оголосили загальну мобілізацію і проводять евакуацію населення

РФ готує провокації, щоб ввести “миротворців” – головнокомандувач ЗСУ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×