Купити квартиру в Дніпрі

Ватажки “Л/ДНР” оголосили загальну мобілізацію і проводять евакуацію населення

загальну мобілізацію

19 лютого ватажки самопроголошених “Л/ДНР» Леонід Пасічник та Денис Пушилін заявили, що підписали “укази” про загальну мобілізацію населення.

Відповідні повідомлення кремлівських маріонеток поширили ресурси бойовиків та російські пропагандистські сайти, передає НСН.

Ватажок “ДНР” Пушилін закликав прибути у військові комісаріати “земляків, як перебувають у запасі” та звернувся до “всіх чоловіків “республіки”, здатних тримати в руках зброю”.

Мобілізацію проведуть по всій території “ДНР”. Пушилін також “ухвалив поставити техніку для потреб збройних сил, інших військових формувань та органів”.

Також у всіх навчальних закладах “ДНР” призупинено заняття до особливого розпорядження.

загальну мобілізацію

“Указ” ватажка “ДНР” Пушиліна

Слідом за Пушиліним мобілізацію оголосив і ватажок “ЛНР” Пасічник. В “указі” усім чоловікам з окупованої частини Луганської області наказано прибути у “військкомати”.

Мобілізація оголошена нібито для “відбиття агресії проти “ЛНР”. До терористичних угруповань призивають усіх чоловіків віком від 18 до 55 років, які перебувають на військовому обліку, а також у запасі. Їм заборонено виїжджати із ОРЛО.

Пасічник дозволив вилучати транспорт та інше необхідне терористам майно у підприємств, організацій та цивільних.

загальну мобілізацію

“Указ” ватажка “ЛНР” Пасічника

загальну мобілізацію

“Указ” ватажка “ЛНР” Пасічника

Крім того, вчора, 18 лютого, терористи оголосили про масовий вивіз мешканців ОРДЛО на територію Росії.

“Організовано масовий централізований виїзд населення до Російської Федерації. Насамперед евакуації підлягають жінки, діти та люди похилого віку”,сказав ватажок російських терористів окупованих районів Донецької області Пушилін у своєму відеозверненні.

Про евакуацію населення до Росії також повідомляв ватажок непідконтрольних українській владі районів Луганської області Пасічник.

Обидва заявили, що нібито українська армія планує наступ для звільнення окупованих територій.

Наразі людей вивозять у Ростовську область. А президент РФ Володимир Путін доручив виплатити прибулим із Донбасу по 10 тисяч рублів.

Зазначимо, після публікації відео терористів щодо евакуації з’ясувалося, що Пушилін з Пасічником зробили свої відеозвернення за дві доби до початку загострення на Донбасі, а саме 16 лютого. Натомість збільшення обстрілів на Донбасі, у якому бойовики звинувачують українських військових та яке називають причиною евакуації, почалося 17 лютого.

Крім того, метадані дали інформацію про те, де зберігався файл Пасічника на комп’ютері. Згідно з ними, відео перебувало у теці під назвою “Бросок мангуста”. Активист Стерненко припускає, що це назва спецоперації бойовиків.

ВАЖЛИВО! Станом на 9 годину ранку, 19 лютого, в зоні проведення Операції об’єднаних сил російсько-окупаційні війська 19 разів порушували тишу, в результаті обстрілу загинув український військовослужбовець.

Ситуація на Донбасі 18 лютого: 66 обстрілів за добу, термінове звернення Головнокомандувача

Ситуація на Донбасі 19 лютого: загинув український воїн, 85 обстрілів за добу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×