Купити квартиру в Дніпрі

Росіяни затиснуті між ЗСУ і правим берегом Дніпра на Херсонщині – ОК «Південь»

Росіяни затиснуті між ЗСУ і правим берегом Дніпра на Херсонщині – ОК «Південь»

Російські війська затиснуті між ЗСУ і правим берегом Дніпра на Херсонщині. Про це повідомила  керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Південь Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає НСН, посилаючись на Канал-24.

Також, за словами Гуменюк, є дані про деморалізацію ворожих військ.

Вогневий контроль, який ми тримаємо над переправами і транспортними артеріями через Дніпро, змушує їх зрозуміти, що вони затиснуті між силами оборони та правим берегом – підрозділи, які в цій частині Херсонщини перебувають,

– розповіла Гуменюк.

Вона додала, що ворогам запропонували вийти у вигляді переходу під егіду міжнародного гуманітарного права або повертатися додому, але треба зрозуміти як.
Окрім того, Наталія Гуменюк пояснила, що російські військові ще й не бачать мети свого перебування на цьому напрямку.

Подекуди російське керівництво контактує з ЗСУ, щоб здати зброю

Керівниця пресцентру ОК “Південь” також розповіла, що є випадки, коли керівництво російських підрозділів виходить на зв’язок із представниками ЗСУ, щоб домовитися про те, аби скласти зброю.

“Але ці звернення ретельно перевіряються, оскільки росія здатна на провокації”, – пояснила Гуменюк.

Що ще відбувається на Херсонщині

  • 19 вересня голова Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповіла, що російські окупанти намагаються уповільнити контрнаступ ЗСУ на Херсонщині та відступають на більш захищені позиції.
  • Проте, за словами Гуменюк, якою насправді є мета загарбників дуже важко зрозуміти. Адже можна спрогнозувати, що росіяни намагаються взяти “розбіг”. Однак бігти їм вже не буде куди, оскільки ЗСУ займають залишені території.
  • Також Наталія Гуменюк пояснила, якщо росіяни намагаються перегрупувати сили, то ЗСУ тримають під вогневим контролем майже всю територію Херсонщини, де вони намагаються це зробити.

В ОК “Південь” прокоментували стрілянину та вибухи в окупованому Херсоні ввечері 17 вересня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×