Купити квартиру в Дніпрі

ЗСУ відбили 85 атак, знищили 765 окупантів, літак і гвинтокрил – що відбувається на фронті 3 березня

ЗСУ відбили 85 атак, знищили 765 окупантів, літак і гвинтокрил – що відбувається на фронті 3 березня

Повномасштабна війна в Україні триває вже триста сімдесят третю добу. Про те, що відбувається на фронті 3 березня і які втрати противника, НСН повідомляє, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Що відбувається на фронті 3 березня: загальна ситуація

На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші воїни відбили понад 85 атак противника. Ворог й надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права. Так, окупанти завдали 31 авіаційний та 3 ракетних удари, зокрема, по цивільній інфраструктурі у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Є поранені серед мирного населення, пошкоджені житлові багатоповерхівки та приватні будинки. Окрім того зафіксовано 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання ворогом ракетних ударів є значною по всій території України.

Ситуація на окремих напрямках

ЗСУ відбили 85 атак, знищили 765 окупантів, літак і гвинтокрил – що відбувається на фронті 3 березня

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Тимоновичі, Заріччя, Грем’яч, Хрінівка Чернігівської області; Бояро-Лежачі, Атинське, Іскрисківщина, Кіндратівка, Миропільське, Попівка Сумської області та районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них Красне, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Огірцеве, Стрілеча.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли неподалік 20 населених пунктів. Це, зокрема, Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп’янськ Харківської області; Макіївка і Кремінна Луганської області та Роздолівка – Донецької.
  • На Бахмутському напрямку противник не припиняє штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Григорівки, Богданівки та Бахмута Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Майорськ та Нью-Йорк.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує безуспішно атакувати позиції наших військ. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах 18 населених пунктів. Серед них – Бердичі, Авдіївка, Водяне, Веселе, Богоявленка, Велика Новосілка та Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках вогневого впливу окупантів зазнали понад 45 населених пунктів. Зокрема, Новосілка і Времівка Донецької області; Залізничне, Гуляйполе, Кам’янське Запорізької області, а також Веселе, Берислав, Чорнобаївка, Антонівка та Херсон.

Російські загарбники продовжують грабувати населення на тимчасово захопленій території Запорізької області. Зокрема, з початку лютого 2023 року російські найманці почали активно забирати автомобілі в жителів, які не отримали російські паспорти.

Представники так званої окупаційної влади здійснюють тиск на місцеве населення з метою привласнення земельних ділянок. Більшість жителів населеного пункту Бойове Херсонської області відмовилися передавати свої приватні ділянки на баланс місцевої окупаційної адміністрації. Станом на 1 березня цього року близько 200 осіб з цього села вивезено у невідомому напрямку для проведення так званих фільтраційних заходів, а у їх будинки розквартировують російських найманців.

Що відбувається на фронті 3 березня: успіхи ЗСУ

ЗСУ відбили 85 атак, знищили 765 окупантів, літак і гвинтокрил – що відбувається на фронті 3 березня

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили ворожий штурмовик Су-25, гелікоптер Мі-24 та 7 БпЛА (1 – типу «Суперкам», 2 – «Орлан» та 4 – «Ланцет»).

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 6 районів зосередження противника та склад його боєприпасів.

Окрім того, українські воїни минулої доби ліквідували  765 російських окупантів,  знищили 8 танків, 15 бойових броньованих машин, 4 артилерійських системи, 4 реактивних системи залпового вогню та 17 автомобілів.

Втрати окупантів

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.03.23 орієнтовно склали:

  • особового складу ‒ близько 151370 (+765) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 3405 (+8) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 6673 (+15) од,
  • артилерійських систем – 2402 (+4) од,
  • РСЗВ – 484 (+4) од,
  • засоби ППО ‒ 247 (+0) од,
  • літаків / aircraft – 301 (+1) од,
  • гелікоптерів / helicopters – 289 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2061 (+3),
  • крилаті ракети ‒ 873 (+0),
  • кораблі /катери ‒ 18 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5281 (+17) од,
  • спеціальна техніка ‒ 230 (+0).

Дані уточнюються.

ЗСУ відбили 85 атак, знищили 765 окупантів, літак і гвинтокрил – що відбувається на фронті 3 березня

Інші новини України:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×