Купити квартиру в Дніпрі

Чи можна перетнути кордон із закордонним паспортом у Дії – пояснення від ДПСУ

перетнути кордон

Прикордонники розповіли, чи можна перетнути кордон із закордонним паспортом у додатку «Дія». На території України електронний закордонний паспорт має таку ж юридичну силу, як і внутрішній (ID-картка), передає НСН.

«Поки що подорожувати з електронним паспортом за кордон ви не можете. Для цього потрібно його визнання за кордоном. Наша команда працює над тим, щоб це сталося у найближчому майбутньому», говорять у ДПСУ.

Перетнути кордон із закордонним паспортом у Дії – окремі випадки

Водночас на сайті Держприкордонслужби відповідають на запитання, чи можна повернутися в Україну за закордонним паспортом який завантажено у мобільний застосунок «Дія» або за свідоцтвом про народження:

«У випадку, коли громадянин України прибуває в український пункт пропуску без паспортних документів та за наявності свідоцтва про народження, в’їзд на територію України буде здійснюватись персонально за окремим рішенням, що прийматиметься за результатами поглибленого контролю і проведення процедури ідентифікації особи», йдеться в повідомленні.

Чи можна перетнути кордон із закордонним паспортом у Дії - пояснення від ДПСУ

З якими документами можна перетнути кордон України

  • Паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • Внутрішній паспорт громадянина України – можливо для осіб (жінок, дітей та людей з інвалідністю), які евакуйовуються із районів ведення бойових дій;
  • Закордонний паспорт старого зразка (не біометричний), якщо він є дійсним;
  • Паспорт громадянина України для виїзду за кордон, строк дії якого продовжений;

Чи можуть чоловіки з робочою візою країн ЄС виїхати за кордон – пояснення юриста

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×