Купити квартиру в Дніпрі

В Україні хочуть обмежити ухилянтів у праві керувати транспортними засобами: деталі

керувати транспортними засобами

У законопроєкті про мобілізацію, який наразі розглядається у парламентському комітеті з національної безпеки, зазначено лише одне обмеження для тих, хто уникає мобілізації. Якщо це воно буде враховане при голосуванні за документ, то ці особи втратять право на керування транспортними засобами.

Про це повідомив член комітету Верховної Ради Федір Веніславський, передає НСН.

В Україні хочуть обмежити “ухилянтів” у праві керувати транспортними засобами

За його словами, депутати не погодились з усіма запропонованими обмеженнями, які були включені до редакції документа після першого читання.

Натомість народні депутати прийшли до консенсусу щодо одного обмеження – втрата права на керування транспортними засобами для осіб, які не виконали вимог Територіальних центрів керування.

“Право на розпорядження грошовими коштами, які знаходяться на рахунку, право виїзду за кордон і право керування транспортним засобом. Депутати дійшли консенсусу зараз, і ми допускаємо тільки одне обмеження – право керування транспортними засобами особам, які не виконали вимогу ТЦК і не з’явилися для оформлення документів для уточнення даних і не з’явилися за повісткою, яку отримали”, – сказав Веніславський.

Також він зазначив, що цей законопроєкт має на меті запобігти зловживанням правом на відстрочку від призову, зокрема, у сфері навчання у вищих навчальних закладах та деяких положеннях про опіку над особами з інвалідністю.

Нардеп уточнив, що нинішній закон не обмежує кількість вищих освіт, тому особа може отримувати другу, третю чи навіть п’яту вищу освіту, що дає їй підставу для відстрочки від призову.

“Ми це точно приберемо і буде вже послідовна вища освіта, тобто передвища, вища, магістерська і аспірантура”, – зазначив він.

Веніславський також наголосив на тому, що підстави, пов’язані з опікою над особами з інвалідністю, більше не розглядатимуться як підстави для відстрочки від призову. У цьому контексті він розповів про випадки, коли безліч військовозобов’язаних оформлялись як опікуни над однією недієздатною особою.

Ще новини України: В Україні можуть запровадити базову військову підготовку для чоловіків: що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×