Купити квартиру в Дніпрі

Виплати ВПО у 2023 році – як надаватимуть допомогу переселенцям і чи будуть перевірки

Виплати ВПО у 2023 році – як надаватимуть допомогу переселенцям і чи будуть перевірки

У 2023 році виплати ВПО з держбюджету буде продовжено автоматично. При цьому перевірки фактичного місця проживання переселенців продовжаться

Про це повідомляє НСН з посиланням на прес-службу Мінреінтеграції.

Як зазначили у прес-службі, для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не потрібно підтверджувати матеріальний стан, оскільки допомога на проживання не залежить від отриманого прибутку та безстрокова.

Відповідно до порядку надання допомоги на проживання ВПО виплати – це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати його припинення. Тому допомога має й надалі виплачуватись, наголосили у Мінреінтеграції.

Виплати ВПО у 2023 році продовжать автоматично

Виплати ВПО у 2023 році – як надаватимуть допомогу переселенцям і чи будуть перевірки

Перевірки переселенців

За даними міністерства, велика кількість людей після повернення додому не знімається з реєстрації, тому було ухвалено рішення перевіряти ВПО за списками.

Так, людині, яка зареєструвалася як ВПО, прийде повідомлення з проханням з’явитися в управлінні соцзахисту та підтвердити своє перебування. Якщо людина не з’являється протягом десяти днів, виплати припиняються.

Реформа системи соціального захисту населення

Українська влада у листі про наміри до керівництва МВФ (Меморандуму) зобов’язалася провести реформу систему соціального захисту населення. Структурний маяк Моніторингової програми буде виконано до кінця січня 2023 року.

Як зазначається у документі, війна призвела до появи нових вразливих груп населення (наприклад, ВПО, ветеранів війни), чиї потреби мають бути враховані у майбутніх реформах системи соціального захисту.

“З огляду на це ми підготуємо концептуальну записку, де викладемо наше бачення підходів до реформування системи соціального захисту для забезпечення адресної, достатньої та ефективної соціальної допомоги населенню з урахуванням потреб цих нових категорій”, – йдеться у Меморандумі.

В Україні з 1 січня будуть по-новому виплачувати соцдопомогу — кого торкнуться зміни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×