Купити квартиру в Дніпрі

Виїзд дитини за кордон у 2024 році – як правильно це зробити пояснив юрист

Виїзд дитини за кордон у 2024 році як правильно це зробити пояснив юрист

Українцям пояснили, як здійснюється виїзд дитини за кордон у 2024 році і які документи для цього потрібні

Щоб на пункті пропуску не виникало проблем, треба знати, як перетнути кордон із дитиною та підготувати необхідні документи.

Про це розповіла адвокат Мар’яна Сащука в Instagram. Інформують Новини України – НСН.

Що треба знати про перетин кордону з дитиною

“Розпочнемо з того, скільки років дитині – адже 16-літнім супровід дорослих не потрібний. Якщо ж дитина не досягнула цього віку, то перетнути кордон вона може тільки у супроводі повнолітнього. Але тут є декілька нюансів, залежно від того, хто супроводжує дитину”, – каже юрист

Якщо дитину супроводжує один із батьків, то в умовах воєнного стану дозволу від іншого з батьків на вивіз дитини з України – не потрібен. Достатньо мати при собі свідоцтво про народження дитини.

Виїзд дитини за кордон у 2024 році – як правильно це зробити пояснив юрист

Виїзд дитини за кордон у 2024 році як правильно це зробити пояснив юрист

Чи можуть вивезти дитину близькі родичі

“Дозволу на вивіз неповнолітньої дитини за кордон не потрібно також і в тому випадку, якщо при перетині кордону її супроводжують інші близькі родичі. Такі як баба, дід, повнолітній брат чи сестра, мачуха чи вітчим”, – пояснює Сащук.

У цьому випадку з собою треба мати свідоцтво про народження дитини та документи, які підтверджують родинні зв’язки між дитиною та особою, яка її супроводжує.

“Хоча я раджу у такому випадку перестрахуватися і взяти дозвіл на виїзд хоча б в одного із батьків”, – говорить адвокат.

Чи можуть дитину супроводити не родичі

“У такому випадку, крім свідоцтва про народження, з собою обов’язково треба також і дозвіл на вивіз дитини за кордон хоча б від одного із батьків”, – пояснює Сащук.

Ще новини України: Грошова допомога від ООН у 2024 році: хто, де і як може зареєструватися на виплату

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×