Купити квартиру в Дніпрі

Уламок був за міліметр від серця- львівські медики врятували життя військовому

Уламок був за міліметр від серця львівські медики врятували життя військовому

Львівські медики врятували життя військовому, витягнувши уламок, який застряг за мімілметр від його серця

У Львові у лікарні Святого Пантелеймона медики врятували життя військовому, у якого уламок ворожого боєприпасу застряг за міліметр від серця

Про це розповіли в Першому медичному об’єднанні Львова, повідомляють Новини України – НСН

42-річний волинянин Роман Кліза до початку війни в Україні працював водієм за кордоном, а 24 лютого 2022 року приєднався до ЗСУ.

Він був аеророзвідником. Однак у грудні минулого року зазнав важкого поранення внаслідок атаки ворожого безпілотника.

Уламок був за міліметр від серця- львівські медики врятували життя військовому

Уламок був за міліметр від серця- львівські медики врятували життя військовому

2

3

4

4.1

5

6

Після поранення Роман був 9 днів у комі у шпиталі Дніпра. Внаслідок важкої мінно-вибухової травми він зазнав пошкодження ділянки у правій частині мозку. Один з уламків снаряда застряг у грудній клітці чоловіка просто за міліметр від дуги аорти та трахеї.

Після того як стан військового стабілізувався, його перевели до Львова, а саме — у відділення кардіохірургії та трансплантації серця Центру серця та судин лікарні Святого Пантелеймона. Тут йому й провели операцію.

Під час втручання Роману розкрили грудну клітку, мобілізували аорту та дугу та вийняли уламок, який застряг у стінці аорти, не пошкодивши при цьому життєво важливі структури. Загалом операція тривала дві години.

Зараз Роман на реабілітації. Через пошкодження мозку в нього паралізована ліва рука, порушені ходьба та координація. Згодом на нього чекає нейрохірургічна операція для відновлення дефекту черепа. Для нього вже виготовляють індивідуальні титанові 3D-пластини, які невдовзі встановлюватимуть нейрохірурги лікарні Святого Пантелеймона.

Ще новини України: «Не могли встановити діагноз понад три роки»: лікарі врятували 8-річну дівчинку з рідкісним генетичним захворюванням

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×