Купити квартиру в Дніпрі

Робочий час в Україні збільшився до 60 годин на тиждень під час війни: кого стосується

рабочее время увеличилось до 60 часов в день

В Україні на час воєнного стану робочий час збільшили з 40 до 60 години на тиждень. Мінекономіки пояснило, у яких випадках роботодавець може вимагати, щоб працівники працювали 60 годин на тиждень.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA. 

У відомстві, зокрема, кажуть, що роботодавці під час війни справді, згідно з новим законом, можуть збільшити тривалість робочого тижня аж до 60 годин. Однак вони зовсім не зобов’язані це робити. Їм просто надали таке право.

Робочий час в Україні збільшився до 60 годин на тиждень

Для збільшення робочого тижня з 40 годин, як було до війни, потрібне відповідне обґрунтування. Таке підвищення робочого тижня може бути виправдано тим, що потрібна ефективна діяльність підприємства, установи, організації в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення. При цьому персонал має отримувати зарплату згідно з відповідним тарифом.

Таким чином, під час військового стану працювати до 60 годин на тиждень можуть, наприклад, працівники оборонних підприємств. Можливо, що такий графік роботи може бути і у працівників підприємств, які виробляють важливі продукти харчування.

В Україні нові правила трудових відносин під час війни: що змінилося?

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×