Купити квартиру в Дніпрі

Масштабні обшуки у військкоматах і ВЛК по всій Україні – подробиці повідомила поліція

Масштабні обшуки у військкоматах і ВЛК по всій Україні – подробиці повідомила поліція

Правоохоронці сьогодні, 22 серпня, проводять масштабні обшуки в усіх регіонах України за фактом можливих корупційних схем у військкоматах і ВЛК

Про це повідомляє НСН з посиланням на Національну поліцію України.

Деталі обшуків

У межах відпрацювання виявлені масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи Територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки, Військово-лікарських та Медико-соціальних експертних комісій у всіх регіонах країни. За всіма викритими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

“Зокрема за певну винагороду фігуранти проваджень допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності чи визнанням їх тимчасово непридатними до служби. Такі дії дозволяли відтермінувати чи взагалі уникнути призову на військову службу”, – йдеться у повідомленні.

Що ще в поліції говорять про обшуки

Для отримання матеріалів, що можуть мати значення у досудовому розслідуванні, проводиться комплекс заходів. Оперативники, слідчі та прокурори проводять понад 200 одночасних обшуків у всіх регіонах країни.

Масштабні обшуки у військкоматах і ВЛК по всій Україні

Масштабні обшуки у військкоматах і ВЛК по всій Україні – подробиці повідомила поліція

64e4b5ab0aa40402737166

64e4b5ac0e578918872408

4

5

У поліції додали, що слідчі дії тривають за місцем розташування МСЕК та ВЛК, у приміщеннях ТЦК та за місцем проживання причетних до “схем” осіб. Вилучені матеріали будуть ретельно проаналізовані, а діям службовців надана правова кваліфікація відповідно до чинного законодавства.

Інформація про результати досудових розслідувань та прийняті процесуальні рішення у кримінальних провадженнях буде оприлюднена окремо.

Скандали у військкоматах

Нагадаємо, в Україні останній місяць з’являються резонансні скандали із начальниками Територіальних центрів комплектування та соцпідтримки.

Зокрема, журналісти виявили у воєнкома Одеської області Євгена Борисова дорогу нерухомість в Іспанії та люксові автомобілі. Правоохоронці підозрюють його у продажу “білих квитків”. Борисова вже звільнили та помістили до СІЗО.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони, яке передбачає доручення звільнити начальників обласних військкоматів.

Ще новини України: В Україні звільнять всіх обласних воєнкомів – заява Зеленського

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×