Купити квартиру в Дніпрі

Як будуть навчатися діти, які виїхали за кордон – у МОН розповіли, що варто знати

Як будуть навчатися діти, які виїхали за кордон – у МОН розповіли, що варто знати

Багато українців виїхали за кордон з дітьми. Немало школярів пішли навчатися у місцеві заклади освіти. У МОН розповіли, як такі діти будуть навчатися далі

Про те, як надалі будуть навчатися діти, які виїхали за кордон розповів міністр освіти і науки України Оксен Лісовий Укрінформу, інформує НСН.

Як будуть навчатися українські діти, які поїхали за кордон

Міністерство освіти і науки рекомендує дітям – громадянам України, які вимушено знаходяться за кордоном, кілька варіантів здобуття освіти.

“По-перше, навчатись тільки в закладі освіти країни перебування учня за очною формою, по-друге, можна поєднувати навчання в школі за кордоном та в закладі загальної середньої освіти України, зокрема в Державному ліцеї “Міжнародна українська школа”, за однією із форм навчання, передбачених законодавством – дистанційною, сімейною (домашньою), екстернатною”, – зазначив Лісовий.

Як будуть навчатися діти, які виїхали за кордон – розповіли у МОН

Як будуть навчатися діти, які виїхали за кордон – МОН

Інші варіанти навчання

Також можна навчатись у закладах або класах, які організовують за кордоном ініціативою громадських організацій українців за сприяння органів управління освіти цих країн та місцевої влади.

До того ж можна навчатися в закладах, де надають освітні послуги у співпраці з Державним ліцеєм “Міжнародна українська школа” відповідно до укладеного договору.

Однак, якщо це не суперечить законодавству країни перебування школяра, можна навчатись тільки в закладі освіти України на дистанційній основі.

Ще новини України: Де влітку безкоштовно відпочити дітям ВПО, військових та інших категорій: перелік варіантів

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×