Купити квартиру в Дніпрі

Хто з українців може втратити субсидію під час війни

Хто з українців може втратити субсидію під час війни

У зв’язку з тим, що багато громадян втратили свої заробітки через війну, уряд заборонив карати за несплачену або невчасно сплачену комуналку. При цьому всім українцям, які отримували субсидію до війни, продовжують її виплачувати

Однак із призначенням нової допомоги можуть бути проблеми. В травні, коли призначатиметься субсидія на неопалювальний період, боржники можуть її не отримати.

Про це розповіла міністр соціальної політики України Марина Лазебна в інтерв’ю, яке вона дала одному з українських видань. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Хто з українців може втратити субсидію під час війни

Чbновниця наголосила на тому, що всі субсидії, які вже були призначені, будуть виплачуватись до кінця опалювального сезону. Хоча, відповідно до закону, громадян, які не платять за комуналку понад три місяці і мають прострочену заборгованість, що перевищує 680 гривень, мають позбавити субсидій. Але уряд розуміє, що зараз немало людей втратили роботу і просто не мають змоги вчасно розраховуватись за комунальні послуги. Через це субсидію залишили всім і скасували штрафи за прострочені комунальні платежі.

“Але оскільки у нас субсидію призначають строком до дати закінчення опалювального або неопалювального сезону, то наявність заборгованості буде аналізуватися органами соціального захисту населення в травні поточного року”, – підкреслила міністр.

Отже, до травня усі можуть розраховуватись за комірне, як кому дозволяють теперішні статки, або як дозволяє совість. До речі, Марина Лазебна апелює якраз до совісті українців.

“Завдяки працівникам підприємств-постачальників комунальних послуг у більшості людей в оселях є тепло, світло, вода, працює холодильник, плита для приготування їжі. У бомбосховищах ми як ніколи змогли оцінити важливість таких зручностей”, – каже Марина Лазебна.

Робота комунальників сьогодні не лише складна, а ще й ризикована. Комунальникам  доводиться лагодити пошкоджені мережі під артилерійськими обстрілами, буквально ризикуючи своїм життям заради того, щоб у домівках було світло, тепло і вода.

“Кожен ваш платіж за комунальні послуги – це ваше дякую цим людям. І можливість для них годувати свої родини. Тому по совісті – подякуйте їм. Заплатіть за комірне. Це – ще один ваш внесок в оборону свого міста”, – підсумувала очільниця Мінсоцполітики.

Мобільні оператори вводять тарифні знижки на період війни для українців

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×