Купити квартиру в Дніпрі

23 червня на фронті: прямо зараз ЗСУ відбивають 23 атаки на декількох напрямках

23 червня на фронті: прямо зараз ЗСУ відбивають 23 атаки на декількох напрямках

Повномасштабна війна в Україні триває вже вісімсот п’ятдесят першу добу. Розповідаємо про ситуацію 23 червня на фронті, успіхи ЗСУ, втрати окупантів і нічну повітряну атаку.

Дані Новини України – НСН надають з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Нічна повітряна атака сьогодні

Уночі, 23 червня 2024 року, ворог атакував Україну трьома крилатими ракетами морського базування «Калібр» із акваторії Азовського моря. Дві ракети збито зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил у Київській області.

Нічна повітряна атака 23 червня: під ударом Київщина, багато руйнувань і постраждалі – що відомо

23 червня на фронті: загальна ситуація

Протягом минулої доби відбулося 161 бойове зіткнення.

За уточненою інформацією, загалом, ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах шість ракетних ударів, із застосуванням 21 ракети, 41 авіаудар (зокрема, скинув 76 КАБів), здійснив понад 4000 обстрілів, 91 з них із реактивних систем залпового вогню, провів понад 1500 ударів дронами-камікадзе.

Від початку цієї доби вже відбулося 52 бойових зіткнення. Загарбники здійснили один ракетний удар з використанням трьох ракет, 14 авіаційних ударів із застосуванням 24 КАБів,  36 разів атакували дронами-камікадзе, 654 рази обстріляли позиції наших військ та населені пункти.

Сили оборони України вживають усіх необхідних заходів для стримування наступу противника та виснаження його бойового потенціалу.

Ситуація на окремих напрямках

23 червня на фронті: прямо зараз ЗСУ відбивають 23 атаки на декількох напрямках

  • На Харківському напрямку агресор провів три атаки у районі Вовчанська. Дві – відбито, одна – на цей час ще триває. Ситуація контрольована. Українські підрозділи продовжують укріплювати позиції та оборонні рубежі.

За вчорашню добу ворог втратив на цьому напрямку 82 окупанти безповоротно та пораненими. Крім того, наші воїни знищили дві артилерійські системи, засіб ППО та шість автомобілів. Пошкоджено танк, три гармати та три автомобілі загарбників.  Уражено 44 ворожі укриття з особовим складом та два склади з боєприпасами.

  • На Куп’янському напрямку від початку доби українські воїни відбивають три атаки в районі Стельмахівки. Ситуація контрольована.
  • На Лиманському напрямку російські  загарбники намагаються атакувати неподалік села Копанки та у Серебрянському лісі. Одну атаку відбито. Дві – продовжуються. Ситуація контрольована.
  • На Сіверському напрямку від початку доби відбулося вісім бойових зіткнень. Ворог концентрує зусилля у районі Роздолівки – відбито п’ять атак та дві ще тривають. Окрім того, окупанти намагаються прорватися в напрямку Виїмки.
  • На Краматорському напрямку ворог не такий активний – відбулося три атаки. Окупанти невдало штурмували біля Кліщіївки. Точаться бої неподалік Іванівського та Андріївки. Підрозділи Сил оборони успішно стримують натиск, на окремих ділянках посилюють позиції.
  • На Торецькому напрямку триває бій у районі Північного.
  • На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування противника. На цей час ворог здійснив 19 спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Бойові дії фіксуються поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Новоселівка Перша, Сокіл та Уманське. Відбито чотири атаки, а 15 – наразі продовжуються. Найбільш активно ворог атакує з напрямку Очеретиного.

Дорого заплатив ворог за вчорашню активність на Покровському напрямку.   За уточненою інформацією, російський агресор сумарно втратив  314 осіб убитими та пораненими. Знищено танк окупантів, три гармати, чотири бойові броньовані машини та автомобіль. Крім того, ще дві бойові броньовані машини, одна артсистема та дев’ять автомобілів зазнали пошкоджень.

  • На Курахівському напрямку відбулося п’ять ворожих атак поблизу Невельского, Георгіївки та Парасковіївки. Триває бій в трьох локаціях, а дві спроби ворога просунутись вперед зупинено. Ситуація  залишається під контролем Сил оборони.
  • На Оріхівському напрямку відбито чотири штурмові дії противника в районах Малої Токмачки і Роботиного. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін.

Успіхи ЗСУ

23 червня на фронті: прямо зараз ЗСУ відбивають 23 атаки на декількох напрямках

За добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили 17 районів зосередження особового складу, два засоби ППО, артилерійський засіб, п’ять складів боєприпасів, станцію РЕБ, радіолокаційну станцію, наземну станцію управління БпЛА та пункт управління противника.

Про ураження пункту управління відомо, що йдеться про мотострілецький полк РФ, який розташовувався в населеному пункті Нехотіївка бєлгородської області (рф).

Саме його Повітряні сили Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони успішно уразили в результаті удару.

Минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1270 осіб. Також ворог втратив 10 танків, 15 бойових броньованих машин, 61 артилерійську систему, дві РСЗВ, два засоби ППО, 50 БпЛА ОТР, 13 ракет, 44 автомобілі та вісім одиниць спеціальної техніки.

УВАГА! Загальна цифра втрат противника у крилатих ракетах подана з врахуванням уточнення за попередній період, втрати за попередню добу подаються у звичайному режимі.

Втрати окупантів: загальні і за добу

 

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.06.24 орієнтовно склали

  • особового складу ‒ близько 534360 (+1270) осіб,
  • танків ‒ 8019 (+10) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 15398 (+15) од,
  • артилерійських систем – 14195 (+61) од,
  • РСЗВ – 1108 (+2) од,
  • засоби ППО ‒ 863 (+2) од,
  • літаків – 359 (+0) од,
  • гелікоптерів – 326 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 11355 (+50),
  • крилаті ракети ‒ 2321 (+13),
  • кораблі /катери ‒ 28 (+0) од,
  • підводні човни – 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 19248 (+44) од,
  • спеціальна техніка ‒ 2377 (+8)

Дані уточнюються.

23 червня на фронті: прямо зараз ЗСУ відбивають 23 атаки на декількох напрямках

Раніше ми повідомляли: 22 червня на фронті – бої ведуться на декількох напрямках, у ворога великі втрати

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×