Купити квартиру в Дніпрі

В Росії замінили командувача ЧФ: а куди подівся попередник?

В Росії замінили командувача ЧФ: а куди дівся попередник?

В Росії замінили командувача ЧФ. Новим командувачем Чорноморського Флоту став начальник штабу ЧФ віце-адмірал Сергєй Пінчук. Раніше ж російські пропагандистські телеграм-канали писали про зняття з посади командувача російського флоту адмірала Віктора Соколова. Він обіймав цю посаду з 14 вересня 2022 року, передає НСН.

В Росії замінили командувача ЧФ: а куди подівся попередник?

В Інституті вивчення війни опублікували звіт, в якому згадується про те, російські джерела інформують про звільнення командувача ЧФ адмірала Віктора Соколова з посади. Відомо, що його пост зайняв віце-адмірал Сергєй Пінчук.

У звіті ISW заявили, що Соколов, ймовірно, загинув унаслідок українського удару по штаб-квартирі Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі (Крим) у вересні 2023 року.

Соколов, який був командувачем ЧФ від вересня 2022 року, заборонив флоту встановлювати на суднах нестандартні пристрої для виявлення морських дронів та іншого технологічно передового обладнання. Про це, як зазначили в ISW, заявляв російський воєнний блогер.

Також блогер стверджував, що Чорноморський флот втратив близько 20 відсотків своєї сили під командуванням Соколова.

В Росії замінили командувача ЧФ: а куди дівся попередник?

Віктор Соколов

В ISW зазначили, що речник ВМС України капітан третього рангу Дмитро Плетенчук повідомив, що ЧФ мав майже 80 одиниць морської бойової техніки на початку повномасштабного вторгнення до України в лютому 2022 року. З них від 30 до 35 були “важко озброєні”.

За словами Плетенчука, українські сили станом на 15 лютого 2023 року “знищили” 26 бойових одиниць російського флоту і “серйозно пошкодили” ще 15.

Речник ВМС України також повідомив, що берегова охорона Росії (підпорядкована ФСБ Росії) має до 20 різних суден

Нагадаємо, що внаслідок ракетного удару по штабу чорноморського флоту РФ у вересні було знищено 34 офіцери. Наявні джерела стверджували, що серед загиблих командувач ЧФ РФ.

А згодом росіяни опублікували відео з живим Соколовим. Але було незрозуміло, коли саме воно записане.

Ще новини України і світу: Нове командування ЗСУ: що відомо про 11 вищих офіцерів

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×