Купити квартиру в Дніпрі

Українки у Франції розповіли, як знайти житло, роботу та вивчити мову безкоштовно

у франції

Дівчата з України, які зараз знаходяться у Франції дали поради, як знайти житло, роботу та вивчити мову безкоштовно.

Сьогодні біженці та тимчасові переселенці з України в європейських країнах час від часу стикаються із питанням пошуку житла, або де отримати ту чи іншу допомогу.

Простими лайфхаками щодо житла та вивчення мови, наприклад, у Франції, поділилися учасниця третього сезону “Супермодель по-українськи” Катя Свинарчук та фіналістка першого сезону “Топ-модель по-українськи” Віка Рогальчук у проекті “Предметка. Переселенці”.

Про це НСН дізнався з повідомлення РБК-Україна.

Так, Катя зараз перебуває в Парижі, де вже знайшла роботу і встигла винайняти квартиру власним коштом.

За її словами, для вимушених переселенців з України у Франції – одні з найкращих умов, допомоги тут багато.

“Коли ти приїжджаєш до Парижа, тобі дають квартиру (не в Парижі, звичайно, у передмісті чи інших невеликих містах), а також допомагають із продуктами. Тут є спеціальні соціальні магазини, куди ти можеш прийти, вибрати необхідні товари та нічого за них не заплатити. Тобто, якщо у тебе немає грошей, забезпечують усім необхідним на перший час. Також мені розповіли, що українцям дуже допомагає церква. Через неї можна знайти безкоштовне житло навіть у центрі Парижа!”,каже модель в ефірі “Нового каналу”.

Віка, яка також живе у Франції, підтвердила слова Каті про допомогу переселенцям з України та розповіла, що для молоді є особливі умови.

“Тут, у Франції, є соціальні центри для молоді до 25 років, де тобі допоможуть з пошуком квартири, навчанням та роботою, з чим! Потрібно лише прийти з документами до такого центру, знайти свого соцпрацівника, і він зробить тобі все необхідне. У Франції також мовні курси для переселенців, варіантів багато! Я навіть знаю історії, коли людям платили по 1200 євро на місяць, якщо вони відвідують такі курси. Це як повноцінна робота”, сказала дівчина.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×