Купити квартиру в Дніпрі

У ДПСУ розповіли, скільки “вагнерівців” уже прибули до Білорусі

У Держприкордонслужбі розповіли, скільки “вагнерівців” уже прибули до Білорусі. Дані станом на 22 липня.

Найманці егвена пригожина з ПВК “Вагнера” продовжують перебувати в Білорусі. Ще нещодавно їх чисельність не перевищувала кількох сотень людей, а зараз налічується близько 5 тисяч солдатів.

Про це у коментарі “Українській правді” розповів речник ДПСУ полковник Андрій Демченко, передає НСН.

Він додав, що прикордонники пильно стежать за ситуацією у Білорусі.

Станом на 22 липня ситуація на українсько-білоруському кордоні повністю під контролем українських воїнів. Можливі ризики та провокації з боку “вагнерівців” чи армії лукашенка враховані, а прикордонники та інші військовослужбовці попереджені про це.

Незважаючи на те, що зараз на території Білорусі вже близько 5 тисяч “вагнерівців”, для України це не становить серйозної загрози.

Водночас речник ДПСУ додав, що Сили оборони готові до будь-яких ситуацій та мають намір твердо діяти у разі провокацій на кордоні.

“Зазначу, що Україна робить все необхідне, щоб розуміти реальний ризик та забезпечити надійну безпеку через перебування найманців у сусідній країні. Ми реагуємо відповідно. Відбувається подальше зміцнення нашого кордону по всій протяжності та посилення необхідними засобами”,наголосив Андрій Демченко.

Раніше ми повідомляли, що путін посилює росгвардію. Про причини розповів Михайло Подоляк.

Ще новини України: «Використовували електрошок, різали пальці до кісток» – працівники ЗАЕС анонімно розповіли, що відбувається на станції

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×