Купити квартиру в Дніпрі

«Ми повинні пояснити європейцям, як це, коли твій сусід Росія» – Борель

«Ми повинні пояснити європейцям, як це, коли твій сусід Росія» - Борель

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, що здійснив візит до Києва у день масштабного ракетного удару по Україні, заявив, що необхідно краще пояснити громадянам ЄС, що означає, коли твій сусід Росія. Про це пише EFE, передає НСН.

За словами Борреля, Росія є “сусідом, який не знає, де закінчуються і де починаються його кордони”.

На його думку, президент Росії Володимир Путін планує йти до кінця і не проти пожертвувати своєю армією і своїм народом, тому що “він зазнає величезних матеріальних і людських втрат і не досягнув жодного значного територіального просування”.

Як ви думаєте, чи Путін, починаючи війну, міг хоч на мить уявити, що через два роки він буде там, де є ? Ні, він вважав свою армію дуже могутньою. І це не так. Він думав, що Україна дуже слабка, вона розпадеться. І цього не було. Він вважав, що єдність європейців зазнає краху. Він думав, що трансатлантична єдність буде порушена. Нічого з цього не сталося, – заявив Боррель

Тому, на його думку, потрібно й надалі наполягати на допомозі українцям, “що захищаються від могутнього сусіда, який хоче силою нав’язати своє панування” і який має “ностальгію за старою радянською чи царською імперією”.

Ще новини України і світу: До Києва прибули головний дипломат ЄС Боррель, генсек ОЕСР Корманн і делегація з Латвії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×