Купити квартиру в Дніпрі

Які щеплення для дітей обов’язкові в країнах ЄС

Які щеплення для дітей обов’язкові в країнах ЄС

Майже два мільйони українських дітей були змушені покинути свої домівки через війну та шукати прихисток за кордоном. В більшості країн ЄС рутинні щеплення обов’язкові для дітей

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Вікна. 

Європейська програма захисту переселенців з України дає право нашим малюкам відвідувати місцеві дитячі садочки та школи. Проте зараз дуже важливо дотримуватись календаря щеплень і захистити дитину від небезпечних інфекційних захворювань.

Які щеплення для дітей обов’язкові в країнах ЄС

UNICEF в Україні розповів, що в більшості країн ЄС рутинні щеплення обов’язкові. Без них дитину можуть не допустити до прийняття у дитячий садок, школу та інші заклади.

Рівень щеплень від кору, краснухи, епідемічного паротиту, поліомієліту, дифтерії, правцю, кашлюку, туберкульозу, гепатиту В серед європейських дітей становить понад 95%.

Як перевірити, які щеплення обов’язкові

На сайті Європейського центру профілактики та контролю захворювань оберіть країну вашого перебування. Там ви знайдете перелік обов’язкових щеплень для дітей. Його можна порівняти з українським Національним календарем щеплень.

Слідкуйте за графіком щеплень та шукайте, де можна вакцинуватися у новій країні. Якщо вам запропонують вакцинуватися — не відмовляйтеся та не відкладайте таку можливість.

В Україні запровадять нове щеплення для дітей – МОЗ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×