Купити квартиру в Дніпрі

У Польщі дефіцит фахівців чоловічих спеціальностей –які вакансії затребувані

У Польщі дефіцит фахівців чоловічих спеціальностей –які вакансії затребувані

Українці під час війни масово емігрують у сусідні Польшу, Словаччину та Чехію, але в основному це жінки з дітьми, в той час як ці країни наразі потребують саме чоловічої робочої сили. У Польщі спостерігається дефіцит чоловічої робочої сили

У Польщі, наприклад, брак фахівців у будівельній, автомобільній та оборонній галузях, тобто по тим вакансіям, де найбільше потрібна чоловіча сила. З початку війни в Україну з Польщі повернулося чимало наших громадян, і тепер там працювати нікому. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Близько 70% пропозицій роботи для іноземців на польському ринку праці орієнтовані на чоловіків. Наразі у Польшу йде величезний приток жінок та дітей, а чоловіків катастрофічно бракує.

У Польщі дефіцит фахівців чоловічих спеціальностей –які вакансії затребувані

Найбільший дефіцит відчуває будівельна галузь, де працювало біля 400 000 громадян України. Не вистачає будівельників, водіїв, мулярів, штукатурів, тощо. В автомобільній промисловості також скаржаться на брак чоловіків. Ця галузь є найсильнішою у польському виробництві і третьою за обсягом зайнятості в Європі після Німеччини та Франції. Підприємства харчової промисловості у Польші також трималися на українцях.

Польські роботодавці наразі борються за чоловіків, які наразі залишилися в Європі, і за тих, хто може виїхати з України (багатодітні батьки, студенти, тощо). Їм пропонують привабливі ставки заробітної плати, допомагають з евакуацією й легалізацією родин. Одночасно агенції  працевлаштування вже розпочали діалог з клієнтами про збільшення кількості вакансій і для жінок, адже більшість біженців-жінок також планує шукати роботу.

Як українцям отримати роботу в Польщі зараз: інструкція, вакансії, корисні сервіси

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×