Купити квартиру в Дніпрі

На Вінниччині спалах вірусного гепатиту А – госпіталізовано 60 людей

На Вінниччині спалах вірусного гепатиту А – госпіталізовано 60 людей

На Вінниччині спалах вірусного гепатиту А. Нині в лікарнях із підтвердженим діагнозом перебувають 60 людей, серед них 14 дітей.

Про це повідомила пресслужба МОЗ, інформує НСН.

Згідно з повідомленням, іще 14 пацієнтів перебувають під медичним наглядом та очікують підтвердження діагнозу.

“Спеціалісти Вінницького ЦКПХ перевіряють та досліджують усі можливі причини спалаху — від стихійних ринків до точок централізованого та децентралізованого водопостачання, забезпечують відбір зразків з навколишнього середовища та осередків захворювання”, розповіли у відомстві.

На Вінниччині зафіксовано спалах вірусного гепатиту А. Нині в лікарнях із підтвердженим діагнозом перебувають 60 людей, серед них 14 дітей

“Зокрема, на лабораторне дослідження було відібрано 66 проб води (з громадських джерел питної води, приватних криниць, точок продажу питної води чи розподільчої мережі) — 53 із них уже перевірені та відповідають санітарним нормам”, додали в МОЗ.

Що таке гепатит А

За даними ВООЗ, гепатит А є запальним захворюванням печінки, яке може протікати у легкій чи тяжкій формі. Майже у всіх пацієнтів із гепатитом А після одужання формується довічний імунітет. Однак у дуже поодиноких випадках зараження вірусом гепатиту А може призводити до фульмінантного гепатиту з летальним кінцем.

Передача вірусу гепатиту А відбувається внаслідок вживання заражених харчових продуктів і води або за безпосереднього контакту з інфікованою особою. Ризик зараження гепатитом А виникає в умовах відсутності безпечного водопостачання, у поганих санітарно-гігієнічних умовах та при недотриманні правил гігієни (наприклад, інфікування та забруднення рук).

Тривалість інкубаційного періоду гепатиту А зазвичай становить 14-28 днів. Основні симптоми – підвищення температури тіла, нездужання, втрата апетиту, діарея, нудота, відчуття дискомфорту в абдомінальній ділянці, потемніння сечі й жовтяниця (пожовтіння очей і шкірних покривів).

Ще новини України: Змінено строк дії електронного рецепта: які тепер правила – МОЗ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×