Купити квартиру в Дніпрі

Фермерам виплатять 30 тисяч гривень за корову – як отримати гроші

30 тисяч гривень за корову

30 тисяч гривень за корову можуть отримати цього року фермери на Львівщині з обласного бюджету.

Відповідно до комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області суб’єкти підприємництва галузі скотарства мають можливість отримати у поточному році фінансову підтримку у вигляді дотації за приріст поголів’я корів.

Як інформує НСН, про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації.

Кому виплатять 30 тисяч гривень за корову

новини україни

За кожну корову обіцяють виплачувати 30 тисяч гривень фермерським господарствам, які ідентифіковані та зареєстровані відповідно до законодавства.

“З обласного бюджету на дотацію за приріст корів виділили 9 млн грн, а це як мінімум на 300 прирощених корів. Для мікро і малих суб’єктів підприємництва – це додаткові надходження у розвиток виробництва і стимул до збільшення поголів’я корів”, пояснила  директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Як отримати дотацію

Дотацію за приріст поголів’я корів нараховуватимуть на різницю поголів’я корів станом на 1 квітня поточного року до поголів’я корів станом на 1 квітня попереднього року,

Документи на отримання дотації прийматимуть з 1 квітня до 1 травня поточного року.

При цьому фермери будуть зацікавлені в тому, щоб поголів’я худоби не зменшувалося. Адже у разі його зменшення станом на 1 квітня наступного року, одержані бюджетні кошти доведеться повернути до обласного бюджету в повному обсязі.

Ще новини України:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×