Купити квартиру в Дніпрі

Евакуація у Сумській області жителів прикордонної зони – що відомо

Евакуація у Сумській області жителів прикордонної зони – що відомо

У Сумській області проведуть евакуацію із зони 5 км від кордону з Росією. Із чим це пов’язано

Евакуація частини жителів Сумської області пов’язана із збільшенням артилерійських обстрілів.

Про це повідомляє НСН з посиланням на Сумську обласну військову адміністрацію.

“Постійні артилерійські обстріли прикордонних громад, інтенсивність яких останнім часом суттєво збільшилась, руйнують інфраструктуру, об’єкти забезпечення життєдіяльності, приватні домівки. А головне – гинуть наші люди”, – зазначив голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

Він зазначив, що якщо брати статистику загалом, то з січня по липень 2023 року від ворожих обстрілів загинуло 35 цивільних осіб, то за останній місяць – 17 людей, з яких 1 дитина.

Евакуація у Сумській області жителів прикордонної зони

Евакуація у Сумській області жителів прикордонної зони

Артюх також зазначив, що цивільні люди на прикордоні гинуть не тільки від артилерійських обстрілів.

“Зухвале вбивство лісників у Свеській громаді та жителів Шалигинської громади – справа рук російських ДРГ, які останнім часом все частіше заходять на нашу територію”, – додав голова ОВА.

Водночас знаходження у п’ятикілометровій зоні цивільних мешканців не дає змоги ЗСУ ефективно реагувати на ворожі дії, адекватно діяти у відповідь, адже це буде наражати цивільних на ще більшу небезпеку.

“Виходячи з цього, Радою оборони Сумської області прийнято рішення про необхідність підготовки та проведення евакуації”, – констатував він.

Ситуація у Сумській області

Сумська область межує з Росією на півночі та сході. Після масштабного вторгнення в Україну прикордоння Сумської області постійно обстрілюється. Останнім часом кількість та інтенсивність обстрілів посилилися.

Зазначимо, що російські ДРГ не вперше намагаються поринути на територію Сумської області. Наприклад, 25 червня в районі населеного пункту Родіонівка Сумської області, ворог зробив невдалу спробу проникнення ДРГ через держкордон України, але з втратами відступив.

У січні група з 6 осіб намагалася рухатися з території РФ до Юнаківської громади, але ЗСУ відкрили вогонь.

Ще новини України: Вже звільнили на півдні територію розміром з Одесу: що відбувається на фронті 10 липня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×