Купити квартиру в Дніпрі

Стало відомо, де на Запоріжжі розмістять біженців з Курської області

Стало відомо, де на Запоріжжі розмістять біженців з Курської області

Стало відомо, де на Запоріжжі розмістять біженців з Курської області, які зараз поспіхом залишають свої домівки через наступ ЗСУ.

Інформацію про це озвучив фейковий глава окупованої території Запорізької області, гауляйтер Є.Балицький, передають «Новини України – НСН».

Де на Запоріжжі розмістять біженців з Курської області

За слрвами Є.Балицького, на окупованій території Запоріжжя готуються приймати російських біженців з районів, де тривають бойові дії.

За його словами, біженців з Курської області планують розміщувати в приморській зоні Запорізької області, зокрема в санаторіях та пансіонатах на узбережжі Азовського моря, що розташовані у Бердянську до Кирилівці.

Нагадаємо, з Курської області вже втекли близько 120 тисяч осіб, і ще понад 20 тисяч з Бєлгородської. З кожною годиною ця цифра збільшується – адже український наступ триває. Путін пообіцяв біженцям з Курщини виплатити по 10 тисяч рублів – це близько 100 доларів.

А так виглядають пункти тимчасового розміщення (ПВР) у Курську. У них заселяють евакуйованих із прикордонних територій.

Чому росіяни хочуть вивезти переселенців з Курської області на ТОТ України

Пояснює Центр протидії дезінформації:

  • Ворог планує вивезти евакуйованих мешканців Курщини на окуповані території Запорізької області, щоб приховати від росіян правду про ситуацію в прикордонному регіоні.
  • Влада рф прагне сховати від жителів інших регіонів біженців із Курської області, щоб вони не розповідали правду про дії російської армії, зокрема про втечу підрозділів «Ахмата», та не висловлювали невдоволення політикою путіна щодо війни, через що вони були змушені покинути власні домівки.
  • Крім того, росіяни бояться розповсюдження інформації про нормальне ставлення до цивільних людей з боку ЗСУ, адже російська пропаганда ліпить з українців «вбивць» та «нацистів».
  • Також росія намагається запобігти напливу евакуйованих у своїх власних регіонах, де вже можуть бути труднощі з розміщенням внутрішньо переміщених осіб, щоб уникнути гуманітарної кризи та утримувати видимість контролю над ситуацією.

Головне завдання кремля зараз – це контрольований інфопотік, аби люди в москві та інших великих містах росії ніяк не стикалися з біженцями та не мали приводу задумуватися про наслідки розв’язаної путіним війни проти України для простих росіян, – йдеться у повідомленні ЦПД

Нагадаємо, раніше ми повідомляли: 74 населених пункти зайняли ЗСУ через тиждень боїв у Курській області

А сьогодні до них додалися ще три.

Ще новини України: Їх все менше: скільки українських біженців у Чехії планують повертатися додому

Наш Телеграм

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×