Купити квартиру в Дніпрі

36
36

Не через дефіцит: чому пельмені в СРСР їли з оцтом

чому пельмені в СРСР їли з оцтом

Чому пельмені в СРСР їли з оцтом, розповіли на сайті «РБК-Україна». Повідомляє НСН.

Дуже популярною стравою в СРСР були пельмені. Найчастіше їх заправляли оцтом, а не майонезом чи кетчупом.

Пельмені вважаються важкою їжею для травлення. В той самий час, оцет допомагає організму справитися із ними. Також він контролює апетит і допомагає не переїдати.

Раніше оцет до пельменів подавали в розбавленому вигляді. На столову ложку 9-процентного оцту додавали 3 столових ложки олії або топленого масла, трохи солі і перцю. Суміш наливали у тарілку і вмочували пельмені.

Чому пельмені в СРСР їли з оцтом

yr85idltllgw1hfsgmbqf8dbfhde515n

Ще однією причиною, чому оцет був головною заправкою до пельменів, це його ціна. Він коштував значно дешевше за сметану, майонез чи кетчуп. Та й дефіциту на нього ніколи не було.

У радянському союзі населення переважно харчувалося жирною їжею. І щоб компенсувати навантаження на шлунок, до багатьох страв додавали оцет. Наприклад, ним також поливали сало із цибулею.

5a4169e5 acca 4de5 b697 5d233490afc3

Окрім покращення травлення та збагачення організму вітамінами групи В, оцет має й негативні ефекти. Його шкідливо їсти людям, у яких є проблеми з нирками. Він протипоказаний людям із підвищеною кислотністю шлунка, тому що він порушує кислотно-лужний баланс і може провокувати розвиток виразкових хвороб.

Вживання оцту погіршує стан хворих гастритом, панкреатитом, холециститом, ентеритом або виразкою шлунка.

До того ж, дехто додавав у пельмені оцет, аби покращити смак страви й отримати особливий аромат.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×