111
111

Підготовка до весняної посівної: хто зможе безплатно отримати насіння

Підготовка до весняної посівної

Міністерство аграрної політики та продовольства анонсувало запуск програми, в рамках якої постраждалі від війни домогосподарства зможуть безплатно отримати насіння овочів для весняної посівної. Про це повідомили на сайті МінАПК, передає НСН.

Підготовка до весняної посівної: хто зможе безплатно отримати насіння

Насіння овочів отримають не лише мешканці деокупованих та прифронтових громад, а й вимушені переселенці, а також представники соціально вразливих верств населення (багатодітні сім’ї, малозабезпечені тощо), які мають присадибні ділянки.

Зазначається, що такий проект вже другий рік поспіль реалізовує Програма USAID АГРО в межах Ініціативи “Стійкість сільського господарства” (АГРІ-Україна). Подальший розподіл та доставку насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад через сільські та селищні ради.

“До 15 січня 2024 року органи місцевої влади у своїх громадах визначать низку таких домогосподарств. Після цього, з 16 січня до 15 лютого, очільники громад подадуть заявки на насіння через сайт Всеукраїнської асоціації громад”, – йдеться в повідомленні.

Протягом лютого-березня посівний матеріал доставлять  до сільських та селищних рад, відповідальних за його розповсюдження серед мешканців.

Повідомляється, що подібна ініціатива була реалізована навесні 2023 року. Тоді понад 50 тисяч домогосподарств з 391 громади скористалися нею та виростили понад 58 тисяч тонн овочів для забезпечення своїх родин.

Цьогоріч є запаси для забезпечення насінням понад 100 тисяч домогосподарств.

Раніше ми писали: Більше двох мільйонів ВПО можуть залишитися без виплат з 1 лютого – Верещук

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×