2466
2466

Більше двох мільйонів ВПО можуть залишитися без виплат з 1 лютого – Верещук

Більше двох мільйонів ВПО можуть залишитися без виплат з 1 лютого – Верещук

Більше двох мільйонів ВПО можуть залишитися без виплат вже у лютому, якщо діятиме та постанова, яку ухвалив уряд. Про це заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в інтерв’ю телеканалу “Інтер”, передає НСН з посиланням на «Укрінформ».

За словами Верещук, зараз міністерство соціальної політики напрацьовує проєкт постанови, аби хоча б уразливі категорії ВПО продовжили отримувати грошову допомогу.

Верещук зазначила, що, відповідно до урядової постанови №709, з лютого 2024 року для більшості внутрішніх переселенців можуть припинити виплати щомісячної допомоги від держави. За словами міністерки, цього не підтримують Президент і Прем’єр-міністр, адже йдеться про понад два мільйони людей.

Якщо ця постанова діятиме, як зараз прописано, більше двох мільйонів людей перестануть отримувати гроші. Звичайно, цього не можна допустити, – наголосила вона

Урядовиця розповіла, що Міністерство соціальної політики напрацьовує проєкт постанови, який передбачатиме збереження виплат для уразливих категорій внутрішньо переміщених осіб.

Ми чекаємо від Міністерства соціальної політики внесення цього проєкту на розгляд уряду, – зауважила Верещук

Нагадаємо, раніше ми розповідали: кому планують продовжити виплати ВПО з 1 лютого 

Це особи:

  • пенсійного віку
  • ВПО, які не мають можливості працевлашуватись через обʼєктивні обставини

Читайте також: Припинення виплат ВПО з 1 лютого: названо категорії, яким пропонують залишити допомогу

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×