4686
4686

Норвезька грошова допомога: завершується реєстрація на отримання

Норвезька грошова допомога: завершується реєстрація на отримання

Норвезька грошова допомога надається Норвезькою радою у справах біженців тим українцям, які зіткнулися з труднощами через війну. Завершується реєстрація на отримання коштів. Нижче розкажемо, скільки ще триватиме прийом заявок і хто та як може їх подавати.

Розмір допомоги становить 3,6 тис. гривень на місяць  протягом трьох місяців.

Гроші дозволяється витратити на різні потреби: продукти, освіту, медичну допомогу та житло.

NRC повідомив додаткову інформацію про реєстрацію на фінансову допомогу.

Норвезька грошова допомога: завершується реєстрація на отримання

Норвезька грошова допомога: хто може подати заявку

Організація має обмежене фінансування, тому намагається допомогти тим, хто найбільше цього потребує. Допомога спрямована на людей з найбільш вразливих категорій. А саме:

  • Люди, які проживають поблизу лінії фронту,
  • Люди, які постраждали від військових дій,
  • Люди, які проживають на території поза контролем уряду України (на окупованих територіях),
  • Українці, які були вимушені покинути свої домівки.

Грошова допомога від NRC пріоритетно надається тим, хто ще не отримував виплат від цієї або іншої міжнародної організації.

Як подати заявку на грошові виплати NRC

Прийом заявок на фінансову допомогу від NRC уже проводиться і триватиме до 17 години 18 лютого 2024 року.

Детальніше

Подати заявку на отримання грошової допомоги можна за цим посиланням. Для отримання додаткової інформації можна:

  • зателефонувати на гарячу лінію за номером: 0 800 302 007,
  • написати на електронну пошту: info@nrc.no.

Якщо ви подали заявку на отримання грошової допомоги, майте на увазі, що після завершення процесу подання та перегляду заявок (після 18 лютого) ви отримаєте офіційне текстове повідомлення від NRC щодо результату реєстрації.

Перша спроба надсилання повідомлення відбуватиметься через WhatsApp, друга – через SMS. Щоб переконатися, що усі отримали повідомлення, NRC рекомендує усім заявникам установити WhatsApp на пристрої з номером, який вони вказали в заявці.

Важливо: згідно з вказівками податкової служби України ця допомога не включається до розрахунку оподатковуваного доходу. Якщо ви отримали запитання від податкових органів щодо цих виплат, ви можете написати на електронну пошту: ikc@tax.gov.ua.

 

Увага! Подання заявки не означає, що вас автоматично буде обрано для отримання грошової допомоги. NRC переконується у відповідності для програми і ретельно перевіряє заявки, щоб допомогти найбільш вразливим категоріям населення. Якщо ви раніше отримували грошову допомогу від NRC чи іншої організації, ви можете бути позбавлені пріоритету допомоги залежно від ваших поточних обставин.

Зверніть увагу також що в Україні можуть діяти шахрайські акаунти, які видають себе за NRC. Пам’ятайте про захист своїх даних і не передавайте їх джерелам, яким не довіряєте. NRC ніколи не проситиме дані вашої банківської картки або CCV-код. Будь ласка, користуйтеся тільки https://needaid-ua.nrc.no/uk як єдиним джерелом інформації про фінансову програму NRC.

Дивіться також: Кожен українець може подати заявку на отримання допомоги – як працює платформа Журавлі:

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×