14
14

Держава не планує виділяти кошти на єВідновлення у 2025 році – ГО «ВПО України»

Держава не планує виділяти кошти на єВідновлення у 2025 році - ГО «ВПО України»

Держава не планує виділяти кошти на єВідновлення у 2025 році. Фінансування передбачено тільки за рахунок міжнародних партнерів, але сума набагато менша, ніж у цьому році.

Про таке інформує ГО «ВПО України», передають «Новини України – НСН».

Зазначається, що Нещодавно Уряд подав до Верховної Ради проект бюджету на 2025 рік.

Держава не планує виділяти кошти на єВідновлення у 2025 році

Так ось, фінансування програми єВідновлення з боку держави повністю відсутнє, передбачено лише 500 млн грн грантових коштів від Банку розвитку Ради Європи, – йдеться у повідомленні

Для порівняння – з початку запуску у травні 2023 року на єВідновлення було спрямовано 13,5 млрд грн, тому скорочення фінансування очікується дуже суттєве.

На сьогодні понад 68 тис родин вже отримали компенсації за єВідновленням. За пошкоджене майно, в залежності від категорії держава виплачує до 200 тис грн або 200-500 тис грн. Водночас, на придбання нового житла або відбудову знищеного видаються житлові сертифікати, середня сума якого становить 1,6 млн грн.

Наші співзасновники з колегами Тимчасової комісії з питань ВПО будуть вносити правки до бюджету та вимагати від Уряду знайти кошти і забезпечити належне фінансування програми єВідновлення, яка є вкрай важливою і допомагає постраждалим українцям вирішити житлові проблеми, – кажуть у ГО

Можливо, вам також буде цікаво: Деякі українці можуть втратити субсидію – хто більше не отримає виплати

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу