Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як за 30 секунд зробити кислі мандарини солодкими

У період зимових свят мандарини – один з найпопулярніших фруктів, який з дитинства асоціюється у нас з Новим роком. В Україні дефіциту мандаринів немає у будь-яку пору року. На ринку представлена продукція з Туреччини, Єгипту, Іспанії, Вірменії та Азербайджану. Найсолодшим сортом вважаються ‘клементинки’. Але іноді можна придбати недостиглі фрукти, які складно розпізнати. НСН розповість, як буквально за 30 секунд зробити кислі мандарини солодкими.

У будь-якій країні мандарини зриваються з дерева і упаковуються для транспортування ще зеленими. По дорозі з південних країн в Україну плоди дозрівають.

Але так відбувається не завжди і часом вони з’являються на прилавках ще не повністю дозрілими. А продавці не хочуть втрачати свою вигоду і починають ними торгувати.

За зовнішнім виглядом розрізнити стиглі і не стиглі мандарини практично неможливо. Єдине, що їх відрізняє – це смак. Стиглі – соковиті і солодкі, не стиглі – кислуваті.

Як зробити кислі мандарини солодкими

Спосіб №1

Дати мандаринам дозріти природним шляхом. Покладіть їх на підвіконня з сонячної сторони на 2-3 дні. Мандаринам повинно бути тепло. Цього часу буває достатньо, щоб вони стали солодкими.

Спосіб №2 – швидкий

 width=

А що робити, якщо ви виявили кислоту в мандаринах перед приготуванням святкової страви або напередодні вечірки?

Є швидкий спосіб – за 30 секунд. Поставте мандарини в мікрохвильову піч на повну потужність буквально на півхвилини. І вони стануть солодкими!

До речі, таким способом можна зробити солодкими апельсини або виноград, які трохи не дозріли.

5 порад, як виявити небезпечні мандарини

Ціни на цитрусові в Україні перед Новим роком змінилися

7 продуктів, яких насправді не існувало в СРСР

Цей фрукт допоможе очистити вашу мікрохвильовку в лічені хвилини

Джерело

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×