Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У ПАРЄ відхилили пропозицію РФ обговорити “заборону російської мови” в Україні

У ПАРЄ відхилили пропозицію РФ обговорити "заборону російської мови" в Україні

У Парламентській асамблеї Ради Європи не підтримали включення до порядку денного зимової сесії ініційованих російською делегацією дебатів про «заборону російської мови в Україні.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» повідомив член делегації Верховної Ради України в ПАРЄ, народний депутат Олексій Гончаренко за результатами проведення 22 січня засідання бюро Асамблеї, повідомляє Укрінформ, передає НСН.

«Російська пропозиція відхилена бюро ПАРЄ. Зрозуміло, що це була маніпуляція російської сторони»,

– сказав Гончаренко.

Депутат відзначив, що такими ініціативами російська делегація намагається відволікти увагу «від того жаху, який має місце в їхній країні, коли опозиціонерів саджають за грати на намагаються отруїти».

Гончаренко також додав, що українська делегація оскаржуватиме у перший день зимової сесії Асамблеї у Страсбурзі повноваження російських делегатів.

Раніше ми писали: Делегація України в ПАРЄ обрала нову очільницю

Зимова сесія ПАРЄ відбудеться 25-29 січня у «гібридному» форматі. Делегати можуть бути фізично присутні у Страсбурзі або взяти участь у роботі дистанційно.

Голова делегації РФ у ПАРЄ Толстой у своєму листі до президента Асамблеї ініціював проведення дебатів про «заборону російської мови, а також інших мов національних менших в Україні».

Нагадуємо, 16 січня 2021 року набули чинності норми статті 30 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, які регулюють використання державної мови у сфері обслуговування споживачів.

Статті закону впроваджуються у дію поетапно. Закон жодним чином не обмежує та не забороняє використання в Україні інших мов, включаючи національних меншин та корінних народів.

6 грудня 2019 року Венеційська комісія у своїх висновках щодо цього закону підтримала політику України у наданні переваги української мови перед російською, а також прагнення держави у захисті та наданні особливого статусу українській мові.

Читайте ще: Що робити, якщо відмовляються обслуговувати українською мовою: інструкція

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×