Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Київстар, Vodafone та lifecell зобов’язали взяти на облік усі смартфони та номери телефонів-решту відключать

Верховна Рада України ухвалила новий законопроект, згідно з яким кардинально зміняться умови роботи операторів стільникового зв’язку. Київстар, Vodafone та lifecell зобов’язали взяти на облік  усі смартфони та телефонні номери. Усіх інших відключать від зв’язку

У проекті закону №6183, який ухвалив український Парламент, протягом кількох найближчих років в Україні візьмуть на облік усі смартфони та мобільні номери українців. На Київстар, Vodafone та lifecell поклали зобов’язання відслідковувати та відключати від зв’язку всіх “підозрілих” абонентів.
Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

У законопроекті також прописано норму про дозвіл громадянам іноземних держав користуватися мобільним зв’язком на території України не більше 120 днів. Автори документа впевнені, що в такий спосіб вдасться захистити інтереси держави. Закон дозволить створити правову базу, яка відповідатиме вимогам Міністерства цифрової трансформації України.

Київстар, Vodafone та lifecell зобов’язали взяти на облік усі смартфони та номери телефонів-решту відключать

І ще один важливий нюанс: нардепи, які працювали над проектом цього закону, підрахували, що його ухвалення приноситиме щороку до бюджету країни не менше 2 мільярдів гривень.

Якщо президент Володимир Зеленський підпише ухвалений Радою документ, то він набуде чинності з 1 липня 2022 року. До цього часу Київстар, Vodafone та lifecell мають запровадити автоматизовану інформаційну систему обліку міжнародних ідентифікаторів.

Бюджетні тарифи від Київстар, Vodafone та lifecell на 2022 рік

Нова послуга від Vodafone – як отримати додаткову SIM-карту для другого пристрою

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×