Купити квартиру в Дніпрі

Як НАТО боротиметься з гібридною війною Росії – пояснив Патрік Тернер

Як НАТО боротиметься з гібридною війною Росії – пояснив Патрік Тернер

Старший представник Альянсу в Україні Патрік Тернер пояснив, як НАТО боротиметься з гібридною війною Росії. Москва продовжує здійснювати незаконну діяльність, включаючи розвідувальну.

Про це Патрік Тернер сказав в інтерв’ю “Укрінформу” у вівторок, 15 жовтня, передають “Новини України – НСН”.

Гібридна війна Росії

Тернер наголосив, що Росія помітно активізувала використання гібридної тактики у країнах НАТО після 2014 року в рамках спроб тиску на Захід після анексії Криму та вторгнення на Донбас.

“Я досі вважаю, що це була їхня серйозна помилка, тому що, ймовірно, тоді ще були деякі частини Європи, які не одразу побачили серйозну російську загрозу у свій бік. Але коли якась держава – Росія чи хтось інший — починає різними способами впливати на інші країни, намагаючись підірвати їх зсередини, це врешті-решт призводить то усвідомлення, що Росія є проблемою і для них, а не тільки для держав, які межують з Росією, чи виключно для України”, — зазначив він.

Як НАТО боротиметься з гібридною війною Росії – пояснив Патрік Тернер

Як НАТО боротиметься з гібридною війною Росії – пояснив Патрік Тернер

Патрік Тернер

За його словами, наразі фіксується більш агресивне, активне та відверте використання Росією гібридних тактик, включаючи диверсії, кібератаки, використання мігрантів як зброї тощо.

“Росія продовжує кидати ці виклики, втручатися та здійснювати в цих країнах незаконну діяльність, включаючи розвідувальну”, — зазначив старший представник НАТО в Україні.

Патрік Тернер каже, що Альянс зберігатиме спокій, послідовність і чіткість. НАТО вже узгодило набір можливих заходів, які можуть бути вжиті. Тернер каже, що це може бути обмін розвідданими, викриття цих атак, відверта дискусія щодо проблеми, і критика винних. Також впроваджуються захисні заходи у кіберпросторі та на об’єктах підводної інфраструктури.

“Якісь заходи вживаються колективно, а якісь — окремими учасниками Альянсу. Але якщо певні країни здійснюють навмисні напади на країни-члени НАТО, вони мають заплатити за це. Це стосується як Росії, так і будь-яких інших залучених до цього гравців”, — наголосив Тернер.

Він зазначив, що кампанія Росії не заважає підтримувати Україну та захищати свої території. Тернер додав, що Альянс вітає оголошений минулого тижня пакет санкцій ЄС, спрямований проти гібридних загроз.

Ще новини України: НАТО стоїть за Україною: Рютте пояснив, чому перший візит здійснив саме до Києва – які головні заяви

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу