Купити квартиру в Дніпрі

Коли буде знищено Кримський міст і що сьогодні вибухало в Севастополі – коментар ЗСУ

Коли буде знищено Кримський міст і що сьогодні вибухало в Севастополі – коментар ЗСУ

Коли буде знищено Кримський міст і що сьогодні вибухало в Севастополі. Відповіді на ці питання надали в ЗСУ, передає НСН.

Що сьогодні вибухало в Севастополі

Коли буде знищено Кримський міст і що сьогодні вибухало в Севастополі – коментар ЗСУ

Вночі 24 жовтня в тимчасово окупованому Севастополі лунали вибухи. Загарбники заявляли про “підводну атаку диверсійних сил”.  Як зазначила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, ворогу на українських територіях спокійно не буде, навіть тоді, коли “здається, що їхня ППО працює”.

Їм постійно щось ввижається, вони відчувають себе в Україні все глибше і глибше, розуміючи, що ми боремося за свої території, і що Крим – це Україна й там ведуться бойові дії, – наголосила Гуменюк

Також вона зазначила, що ситуація з боку України нині скоординована таким чином, що основна “задача на даному етапі – це знищити максимально потенціал ворога”. Тобто все те, що окупанти ще можуть застосувати, долучивши додаткові сили та ресурси.

За словами Гуменюк, “поки що підсумки підбивати ще зарано”, але “результати всіх порадують”.

Коли буде знищено Кримський міст

Коли буде знищено Кримський міст і що сьогодні вибухало в Севастополі – коментар ЗСУ

Попри часту “бавовну” у Криму, міст через Керченську протоку поки функціонує.

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук пояснив, що наразі ЗСУ не бачать необхідності повністю знищувати Кримський міст. Однак він наголосив, що міст буде зруйнований тоді, коли цього буде вимагати ситуація.

Про це він розповів в інтерв’ю “Укрінформу”.

Ми не страждаємо, на відміну від росіян, символізмом. Це дуже допомагає при веденні бойових дій обмеженим ресурсом. Якщо умовно на день народження так званого президента РФ у них стоїть завдання щось десь взяти, то у нас такого немає. І відповідно це нам полегшує трохи завдання. Тому цей міст звісно буде зруйнований, але він буде зруйнований тоді, коли цього буде вимагати ситуація. Руйнувати міст, щоб підняти настрій, немає сенсу. Коли треба буде обрізати логістичні хвости Криму і зробити його островом, обов’язково це буде зроблено. Тому чекати слід слушного моменту, – зазначив Плетенук

Дмитро Плетенчук також пояснив, що завдання вогневого ураження по території тимчасово окупованого Криму не є чимось символічним, воно вкладається в загальний план звільнення окупованої території України і планомірне винищення складів зберігання, пунктів управління, штабів тощо є елементами однієї великої операції.

Звісно, у нас дуже часто вимірюють контрнаступ квадратними кілометрами, але це не дуже правильно, тому що будь-які такі операції є багатоскладовими, багатошаровими, там є багато елементів, які мають виконуватися у відповідній послідовності, – резюмував речник ВМС ЗСУ

Ще новини України: Окрім “Павла Державіна” був пошкоджений буксир – у ВМС уточнили деталі атаки на російські кораблі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×