Купити квартиру в Дніпрі

Влада США вилучила у росіянина більше 3 мільярдів доларів — це рекорд в історії країни

Влада США вилучила у росіянина більше 3 мільярдів доларів — це рекордна конфіскація в історії країни. Чоловіка і його дружину звинувачують у відмиванні крадених біткоінів, повідомляє телеграм-канал База, передає НСН.

9 лютого вранці на Манхеттені заарештували 34-річного росіянина Іллю Ліхтенштейна і його дружину Хізер Морган, громадянку США. Американська влада звинувачує сімейну пару в змові з метою відмивання кріптовалюти, яка була викрадена ще в 2016 році після хакерської атаки на біржу Bitfinex.

За даними правоохоронців, Ліхтенштейн і Морган вкрали більше сотні тисяч біткоінів, які оцінюються приблизно в 4,5 мільярда доларів. Як стверджує Мін’юст США, спочатку крипта надійшла на гаманець росіянина, а потім підозрювані роками замітали сліди і відмивали крадене з допомогою фіктивних осіб, конвертації битків в інші валюти та вкладів у сторонні біржі. В кінці кошти надходили на рахунки Ліхтенштейну і Морган.

Власти США изъяли у россиянина более 3 миллиардов долларов

Влада США вилучила у росіянина більше 3 мільярдів доларів – як вийшли на злочинців

Намагаючись розплутати цей клубок транзакцій, американські правоохоронці, отримали ордер на обшук онлайн-рахунків і здобули приватні ключі, необхідні для доступу до цифрового гаманця Ліхтенштейну. Там спецагенти відділу кіберзлочинів виявили та вилучили 94 тисячі біткоінів (3,6 мільярда доларів), викрадених з Bitfinex. Судячи з усього, це найбільша конфіскація в історії США.

Ще близько 25 тисяч биткоинов підозрювані все-таки встигли вивести. Але це їм вже навряд чи допоможе — за кримінальною статтею Ліхтенштейну і Морган загрожує до 20 років в’язниці.

Вперше в історії людині пересадили серце свині

Вакансії в криптоиндустрии: їх кількість зросла в 4 рази – кого шукають

Без світла, тепла і грошей: чим загрожують українцям кібератаки

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×