Купити квартиру в Дніпрі

Удари по Севастополю 13 вересня – є влучання у важливий об’єкт: все, що відомо (фото, відео)

Російська окупаційна влада і місцеві мешканці повідомляють про удари по Севестополю 13 вересня вночі. В мережі публікують фото і відео вибухів і пожеж. НСН розповість все, що відомо на даний момент. Матеріал оновлюється.

Щонайменше сім вибухів пролунали в Севастополі в окупованому Росією Криму в ніч на 13 вересня, повідомив кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

За повідомленням, від вибухової хвилі затремтіли шибки у вікнах, у небі було видно яскраві спалахи і дим.

Рух автотранспорту Керченським мостом, який з’єднує окупований Крим із територією Росії, в цей час був перекритий.

Підконтрольний Росії голова Севастополя Михайло Развожаєв спочатку заявив про ракетний удар по місту і що його нібито відбила система протиповітряної оборони.

«У районі Кілен-балки зараз пожежа не на цивільному об’єкті, за попередньою інформацією, пожежа сталася через ракетну атаку», – йдеться у повідомленні. За словами Развожаєва, пожежі надано четвертий клас

О 03:53 було чутно ще вибух, повідомив кореспондент. Як стверджують у мережі, на Судноремонтному заводі почалася пожежа. За даними Крим.Реалії, там здійснюється комплексний ремонт кораблів Військово-морського флоту РФ.

Згодом Развожаєв написав у телеграмі, що внаслідок нічних подій, за попередньою інформацією, постраждало 24 людини, у чотирьох – стан середнього ступеня тяжкості.

Є інформація, що в результаті атаки на заводі було пошкоджено два ворожі кораблі, які знаходилися на ремонті.

Російські ЗМІ повідомляють, що дизель-електричний підводний човен ‘Ростов-на-Дону’ та великий десантний корабель ‘Мінськ’ пошкоджені внаслідок атаки на Севастополь.

Удари по Севастополю 13 вересня: все, що відомо (фото, відео)

Удари по Севастополю 13 вересня: все, що відомо (фото, відео)

А інші джерела повідомляють, що могли бути пошкоджені великий десантний корабель “Ропуча” та підводний човен – носій ракет “Калібр” “KILO”.

Що кажуть в ГУР

Тим часом, ГУР підтвердило пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ.

В окупованому Севастополі внаслідок нічної атаки уражено великий російський десантний корабель. Також пошкоджено підводний човен РФ. Про це у коментарі РБК-Україна розповіли у Головному управлінні розвідки Міноборони.

Є пошкодження судноремонтного заводу ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо зараз підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна, – розповіли в розвідці

Повітряні Сили обіцяють продовження

У Повітряних Силах ЗСУ натякнули на те, чим було атаковано судноремонтний завод окупантів.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук відреагував на нічні вибухи в окупованому Криму. Зокрема, Олещук подякував українським пілотам за бойову роботу.

Таким чином, командувач Повітряних Сил ЗСУ натякнув, що удар по Севастополю завдала українська авіація. Що більше, Олещук анонсував нові атаки по окупантах.

А поки окупантів “штормить” і вони досі оговтуються від нічної бавовни у Севастополі, подякую пілотам Повітряних Сил Збройних Сил України за чудову бойову роботу! Далі буде…,

– написав Олещук.

Удари по Севастополю 13 вересня: фото, відео

photo 2023 09 13 03 43 43

photo 2023 09 13 03 48 27

photo 2023 09 13 03 58 43

photo 2023 09 13 04 21 26

Ще новини України: Як українські удари по тилах впливають на моральний стан військ РФ – висновки ISW

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×