Купити квартиру в Дніпрі

“ЗСУ поруч” та “Херсон буде звільнено” – на Херсонщині місцеві організували Рух спротиву окупації

Рух спротиву

Жителі Херсонщини організували Рух спротиву. У багатьох населених пунктах області можна побачити патріотичні графіті, листівки. У них – “ЗСУ поруч!” та “Херсон буде звільнено!”.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Суспільне.

На багатьох деревах, стовпах, парканах пов’язані синьо-жовті стрічки. Заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський до 11 червня залишався в області. Він говорить, що така діяльність Руху спротиву – нова форма протесту проти російських військових.

“Рух спротиву продовжується. Він еволюціонує, тому що росіяни значні зусилля кинули на його придушення. Оці фільтраційні заходи, блокпости – все це спрямоване саме на придушення спротиву. Їм потрібна “сіра маса” на Херсонщині, яка не буде реагувати, як мінімум, на те що вони там роблять”,каже Соболєвський.

"ЗСУ поруч" та "Херсон буде звільнено" - на Херсонщині місцеві організували Рух спротиву окупації

Нісар Ахмад – херсонець, який в окупованому місті організував “домашнє виробництво” з пошиття синьо-жовтих стрічок. Херсонці підхопили його ідею. Такі стрічки можна зустріти у кожному куточку міста.

“Я зрозумів, що виготовив не просто стрічки синьо-жовтого кольору. І вони не просто так розвішані по місту. Я створив справжній символ. Символ свободи, волі, незламності духу та любові до рідної Херсонщини. І тепер його можуть бачити майже на кожному розі нашого міста”,розказує чоловік.

"ЗСУ поруч" та "Херсон буде звільнено" - на Херсонщині місцеві організували Рух спротиву окупації

Херсонець розповів, що результат роботи Руху спротиву люди бачать і їх це підтримує. Особливо це важливо для тих, хто не має ніяких засобів комунікації з підконтрольною Україні територією. Це досить важливо для літніх людей, які вже не мають змоги дивитися українські канали.

Генерал-майор Дмитро Марченко в інтерв’ю Крим Реалії підтвердив, що на Херсонщині є люди зі зброєю, які чекають сигналу від ЗСУ, щоб почати спротив російським військовим.

“Багато жителів Херсона чекають, коли вони підключаться до роботи з того боку і ми їх будемо бити з двох боків”,каже Дмитро Марченко.

Юрій Соболевський говорить, що спротив херсонців був активним від самого початку окупації. Він сам постійно брав участь у патріотичних мітингах у Херсоні. Мітинги проводили у багатьох населених пунктах. Спочатку вони були багатотисячні, після силових розгонів мітингів, людей приходило все менше. Російські військові жорстко боролися з тими, хто активно показував свою громадянську позицію, сказав Соблевський.

“Вони боялися у перші мітинги застосовувати силу. Розуміли, що буде ще більша реакція. Тому вони поступово системно відпрацьовували кожен мітинг, знімали це і на дрони, і на відео. Визначали, хто займає найбільш активну позицію. І більшість цих людей потім просто зникала. З ними вже “працювали” у підвалах”,каже посадовець.

"ЗСУ поруч" та "Херсон буде звільнено" - на Херсонщині місцеві організували Рух спротиву окупації

Рух спротиву на Херсонщині працює для того, щоб показати людям, що чинити опір можна і потрібно. Всі учасники руху не отримують жодних вказівок, що робити, розказав Юрій Соболевський. Вони самі вирішують як діяти і будуть активними до звільнення Херсона.

У Херсоні партизани розстріляли окупантів у кафе на набережній

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×