Купити квартиру в Дніпрі

Зеленський закликав військове керівництво не втручатися в політику України

Зеленський закликав військове керівництво не втручатися в політику України

Зеленський закликав військове керівництво не втручатися в політику, оскільки це ставить під загрозу національну єдність.

Президент України Володимир Зеленський попередив військове керівництво не втручатися у політичні справи, адже генерали ризикують отримати непокору з боку солдатів.

Величезна помилка, якщо генерал, який керує війною, у своїх словах і на передовій поводиться, як політик, а не як військовий, вважає Зеленський.

Про це він сказав в інтерв’ю The Sun, передає НСН.

Президент розповів про низку українських командирів, які зайнялися політикою після окупації Криму Росією у 2014 році. За його словами, військових у політику штовхають різні політичні сили.

“Це було після 2014 року, коли кожна політична партія хотіла якихось військових, зірок війни, і я вважаю, що це була дуже велика помилка. Їх штовхнули в політику, тому що у них була знищена репутація”, заявив він.

Видання зазначає, що, за чутками, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний є потенційним суперником Зеленського, якщо вирішить стати політиком.

“Якщо військовий вирішив займатися політикою, то це його право, тоді він має йти в політику, і тоді йому не до війни. Якщо ти керуєш війною, маючи на увазі, що завтра ти будеш займатися політикою чи виборами, то у своїх словах і на передовій ти поводишся як політик, а не як військовий, і я вважаю, що це величезна помилка”, наголосив Зеленський.

Він також попередив, що непідпорядкування солдатів своїм генералам загрожує єдності України.

“При всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів, які на полі бою, має бути розуміння ієрархії. За законом і під час війни це навіть не обговорюється. Це не веде до єдності нації”, додав Зеленський.

Ще новини України: «Свідомо роблять ідола» – Безугла розкритикувала Залужного, чим викликала обурення в мережі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×