Купити квартиру в Дніпрі

В Україну повертаються сильні морози – де та коли температура впаде до -22°С

В Україну повертаються сильні морози де та коли температура впаде до 22°С

В Україну повертаються сильні морози. Відомий синоптик розповів, що у другій декаді січня очікуються дві хвилі холоду.

Сьогодні, 11 січня, в Україні продовжиться короткочасне потепління, а вже 12 січня температура знову впаде. Надалі стане ще холодніше, але вже 14-15 січня очікується деяке послаблення морозів. У період з 16 по 18 січня відбудеться черговий обвал температури одразу на 5-10 градусів.

Як передає НСН, про це в коментарі “Телеграфу” розказав синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, короткочасне підвищення температури 10-11 січня пов’язане із проривом на схід Європи теплого та вологого атлантичного повітря. На тлі підвищення температури у більшості областей 11 січня спостерігатимуться опади переважно у вигляді снігу або мокрого снігу.

Але вже вночі 12 січня через нашу країну пройде активний холодний фронт, який спричинить нову хвилю похолодання. Температура повітря 11 січня коливатиметься в районі -5…+1°С, протягом 12 січня очікується різке зниження до -10…-15°С, у південних областях та на крайньому заході -3…-8°С. Похолодання супроводжуватиметься поривчастим північним вітром та випаданням невеликого снігу, місцями можливі хуртовини, на дорогах ожеледь, каже синоптик.

В Україну повертаються сильні морози де та коли температура впаде до 22°С8

13 січня по всій Україні, за винятком крайнього заходу та Криму, очікується холодна погода з нічними температурами -8…-13°С, денними -3…-8°С. У північних, східних та місцями центральних областях вночі температура повітря становитиме -17…-22°С, днем -7…-12°С. У західній частині пройде сніг, місцями хуртовини.

Протягом 14—15 січня морози поступово ослабнуть, їм на зміну прийде циклон. Вночі стовпчики термометрів піднімуться до -7…-12°С, удень – до -2…-7°С; 15 січня в Україні буде близько 0°С, на півдні та в Криму – до +7°С. Очікується сніг, мокрий сніг, місцями хуртовини. У південних областях мокрий сніг із переходом у дощ. Місцями ожеледиця. Вітер переважно західний/південно-західний, 9—14 м/с.

У період з 16 по 18 січня відбудеться черговий “обвал” холодного арктичного повітря та зниження температури в Україні на 5—10°С. Вночі мінімальна температура опускатиметься до -13…-18°С, днем виявиться в межах -5…-10°С. Тепліше традиційно буде на півдні та крайньому заході країни. Тут уночі -5…-10°С, удень 0…-5°С.

Під кінець другої декади січня очікується стійкіше зростання температури повітря аж до відлиги на більшій частині України та опади у змішаній формі (сніг, мокрий сніг, місцями з дощем).

Таким чином, найближчі 10 днів в Україні будуть досить холодними з окремими короткими періодами незначного потепління. Кількість опадів очікується у межах норми, прогнозує Ігор Кібальчич.

Ще новини України: Українська Вікіпедія назвала найпопулярніші статті 2023 року

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×