Купити квартиру в Дніпрі

В Україні по-новому перевірятимуть водіїв на алкоголь

водіїв

В Україні було змінено процедуру перевірки водіїв на перебування за кермом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння.

Про це повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає НСН.

Відповідні зміни затвердив уряд.

Огляд водіїв

За новими правилами огляд водія на алкогольне сп’яніння на місці зупинки автомобіля має проводитись із відеозаписом або у присутності двох свідків.

«Передбачається, що огляд на місці зупинки транспортного засобу здійснюється із застосуванням технічних засобів відеозапису, а у разі неможливості застосування таких засобів огляд проводиться у присутності двох свідків. Матеріали відеозапису обов’язково додаються до протоколу про адміністративне правопорушення», сказав Мельничук.

Допустима доза алкоголю

Згідно із законодавством, максимальна кількість алкоголю в крові водія – 0,2 проміле. Це показник майже нульового вмісту алкоголю в організмі.

В Україні по-новому перевірятимуть водіїв на алкоголь

Які штрафи

Станом на 2023 рік в Україні діють наступні види покарання за водіння в стані алкогольного сп’яніння:

  • Якщо таке порушення було здійснено вперше — штраф у розмірі 17 тис. грн й позбавлення водійського посвідчення на один рік.
  • Якщо водій вдруге порушить закон — мусить сплатити штраф у розмірі 34 тис. грн. Також на нього вже чекає позбавлення прав на три роки.
  • Якщо водія «зловлять» п’яним двічі впродовж одного року, йому доведеться попрощатись зі своїм авто, просидіти за ґратами 15 діб та сплатити штраф у 51 тис. грн. Окрім цього, горе-водій не зможе керувати транспортом впродовж десяти років.

Джерело: finance.ua

Катав дружину під наркотиками: у Львові затримали водія маршрутки

Покарання за підроблені права в Україні – поліція звернулася до водіїв з важливим попередженням

Як через Дію передати право керування авто: інструкція

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×