Купити квартиру в Дніпрі

В АТБ розповіли, чому відмовляються від українських продуктів

АТБ

Мережі АТБ та Сільпо збільшили асортимент імпортної продукції, тому що через війну багато українських виробництв закрилися. Але українці не поспішають купувати закордонні товари.

Про це НСН дізнався з повідомлення Тудей.юа.

Продукти з-за кордону коштують на 5-20% дорожче за вітчизняні, але якістю не поступаються. Під час війни українські магазини збільшили кількість імпорту приблизно до 15-20% загального асортименту.

Зокрема, у компанії “АТБ-Маркет” зазначають, що були змушені збільшити закупівлю макаронів, м’ясних консервів, кондитерської продукції та непродовольчої групи товарів з-за кордону.

Покупці зауважили, що на полицях АТБ з’явилися польські, словацькі та румунські бренди. І це не гуманітарна допомога, а якраз імпорт.

При цьому поставки з українських виробництв – надійніше, зазначають ритейлери, оскільки у воєнний час імпортний товар доставляється дуже довго. Невеликий дефіцит спостерігається з товарами непродовольчої групи – зубними пастами, шампунями, пральними порошками. Цю продукцію майже повністю доводиться імпортувати.

Щодо цін, то вітчизняні продукти коштують дешевше. Крім того, більшість іноземних продуктових брендів – незнайомі споживачам, і вони купують їх з обережністю. Ці фактори не дають закордонним брендам закріпитись на українському продуктовому ринку.

Це було особливо показово, коли з прилавків у травні зникла кам’яна сіль виробництва “Артемсіль“. Споживачі створили штучний ажіотаж у магазинах, при цьому імпортна сіль стоїть на полицях і коштує дешевше, але її до останнього не беруть.

Коли і чому подешевшає гречка – прогноз експерта

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×