Купити квартиру в Дніпрі

Наслідки нічної атаки шахедів – влучання у порт на Одещині та падіння уламків у Києві

Нічна повітряна атака 24 грудня - українська ППО знищила 14 шахедів

У ніч проти 2 серпня російськи окупанти за допомогою дронів-камікадзе атакували Україну. Що відомо про наслідки нічної атаки шахедів, повідомляє НСН.

Після опівночі, у низці областей України було оголошено повітряну тривогу. У командуванні Повітряних сил ЗСУ попередили про пуски ворожих безпілотників з різних напрямків.

Скільки шахедів збили

У ніч на 2 серпня 2023 року російські окупаційні війська атакували Україну іранськими ударними безпілотниками «Shahed-136/131».
Пуски «шахедів» здійснювались із трьох напрямків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ (рф), Чауда (Крим).

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 23 ударних БпЛА.

Більшість «шахедів» знищено на Київщині та Одещині. На жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області. Щодо наслідків удару повідомлять місцеві адміністрації.

повітряна атака 2 серпня

Наслідки нічної атаки шахедів в регіонах

Атака дронів на Київ

Черговий раз Київ зазнав масованої атаки ударними безпілотниками Shahed. Сили протиповітряної оборони збили всі цілі, але уламки дронів все ж спричинили незначні пошкодження, повідомила Київська міська військова адміністрація.

У КМВА зазначили, що групи російських дронів заходили на Київ одночасно з кількох напрямків. Силами і засобами ППО вдалося знищити всі повітряні цілі — понад 10 безпілотників.

За інформацією КМВА, зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Голосіївському та Святошинському районах Києва. Там є пошкодження нежитлових приміщень та дорожнього покриття. Але обійшлося без серйозних руйнувань та пожеж.

Як повідомляє ДСНС, у Солом’янському районі міста пошкоджено фасад адміністративної будівлі з 9 по 11 поверх. Пожежі не виникло. На щастя, постраждалих немає.

ДСНС наслідки атаки шахедів на Київ вночі 2 серпня

атака на київ

атака на київ

Інформація щодо потерпілих наразі відсутня.

У нічному повідомленні КМВА зазначала, що в Голосіївському районі частини збитого дрона впали на дитячий майданчик. В іншому місці району відбулося загоряння нежитлового приміщення. Міський голова Віталій Кличко писав, що в Солом’янському районі пошкоджене нежитлове приміщення, а у Святошинському — загорілося дерево.

В Київській області від уламків ворожого дрону почалася пожежа у приватному будинку, – повідомив голова поліції регіону Небутов.

Власниця житла перебувала у укритті та не постраждала.

пожежа киїів

Удар по Одещині

Російські окупанти атакували безпілотниками портову та промислову інфраструктуру на півдні Одеської області. В регіоні лунали потужні вибухи.

За даними ОВА, внаслідок атаки на об’єктах портової та промислової інфраструктури регіону виниклі пожежі, пошкоджено елеватор. Даних про постраждалих не надходило. На місці працюють всі відповідні служби.

В ОК “Південь” підтвердили, що нічна атака безпілотниками типу “Shahed-136”, випущеними з Азовського моря через Чорне, була спрямована по півдню Одеської області. Очевидною ціллю ворога були об’єкти портової  та промислової інфраструктури регіону. Сили протиповітряної оборони невпинно працювали майже 3 години.

Військові показали фото наслідків удару по Одещині.

удар по одещині

удар по одещині

удар по одещині

удар по одещині

Ще новини України і світу: Військові російські кораблі просять про евакуацію після «успішного відбиття» атаки в Чорному морі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×