Купити квартиру в Дніпрі

Мати Героя Мацієвського, якого розстріляли окупанти, розповіла про свого сина (відео)

Мацієвського

Мати Олександра Мацієвського, який посмертно отримав звання Героя України, Параска Демчук розповіла журналістам про свого сина, який встиг перед розстрілом сказати окупантам в обличчя “Слава Україні!”.

Інтерв’ю із нею 10 березня опублікувало видання Bild, передає НСН.

За словами матері, Олександр був сміливим чоловіком і дуже любив Україну.

30 грудня Мацієвський перестав виходити на зв’язок. Напередодні, 29 грудня, боєць востаннє зателефонував матері.

Параска Михайлівна розповідає, що не знала, що її син перебуває у гарячій точці, він приховував цю інформацію від неї, щоб жінка не турбувалася.

новини україни

Загиблий Герой України Олександр Мацієвський / Фото: СБУ

Жінка розповіла, як побачила відео з розстрілом та одразу впізнала Олександра. Це відео було поширено у мережі 6 березня 2023 року.

“Я дивлюсь і розумію — це мій син, і я закричала “Саша! Це мій Сашко!”. Це був шок”, зізнається пані Демчук.

Після цього вона відправила відео своїй невістці Юлії, яка також упізнала Олександра. У 19-річного сина Олександра Михайла трапилася істерика після побаченого, розповідає Параска Михайлівна.

Мацієвський часто повторював удома фразу “Слава Україні”, каже мати загиблого. Для нього це було “почерком життя”, підкреслює вона.

“Він стояв без зброї, але водночас пишався тим, що він українець. Він завжди був неймовірно сміливим. У той момент єдиною зброєю, якою він міг захистити себе, було вимовити: “Слава Україні!”, коментує Параска Демчук шокуючі кадри, на яких видно, як росіяни розстрілюють її сина.

Олександр Мацієвський завжди був готовий прийти на допомогу, зокрема й росіянам — до початку війни, розповідає його мати. Так, у 2001 році, коли в російському місті Ленськ у Якутії сталася повінь, Олександр негайно вирушив відновлювати місто. У Росії він познайомився зі своєю майбутньою дружиною, там народився його син.

До 24 лютого 2022 року Олександр Мацієвський працював у Києві електромонтажником. Після вторгнення російської армії чоловік пішов воювати як добровольець — записався в територіальну оборону міста Ніжин у Чернігівській області.

У лютому тіло Мацієвського та двох його побратимів повернули додому, але на той момент інформації про обставини його загибелі не було. Параска Демчук їздила на впізнання сина. Вона зізнається, що це був найстрашніший день її життя.

14 лютого 2023 року українського Героя поховали на цвинтарі у Ніжині.

новини україни

Могила Олександра Мацієвського / Фото: Суспільне Чернігів

Ще новини України:

Цього ж дня президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні розповів, що він надав звання Героя України розстріляному військовому полоненому Олександру Мацієвському.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×