Купити квартиру в Дніпрі

Хто зі студентів втрачає право на відстрочку від призову під час мобілізації

Хто зі студентів втрачає право на відстрочку від призову під час мобілізації

Деякі студенти під час мобілізації тимчасово втрачають право на відстрочку від призову.

В Україні триває загальна мобілізація населення, від якої звільнені студенти та люди, що пов’язані з викладанням й освітнім процесом.

Однак є винятки – це абітурієнти, які закінчили бакалаврат й збираються вступати на магістратуру, адже тоді вони офіційно не мають статусу студента.

Про це йдеться в законі “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, передає НСН, з посиланням на Апостроф.

Відповідно до закону студенти денної та дуальної форми навчання, що здобувають освіту у професійних, професійно-технічних, передвищих та вищих навчальних закладах, та асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти не підлягають призову на особливий період, тобто під час воєнного стану.

Водночас військовозобов’язані, які вже випустилися з бакалаврату та ще не вступили офіційно на магістратуру, формально не є студентами та можуть бути мобілізовані до ЗСУ.

Під час вступних іспитів і до моменти оприлюднення списку зарахованих на новий навчальних рік такій людині можуть вручити повістку.

Хто зі студентів втрачає право на відстрочку від призову під час мобілізації

Як відомо, остаточно сформовані списки вступників оприлюднюють 1 вересня, а влітку студенти, які планують вступити на магістратуру, втрачають право на відстрочку.

Роздача повісток у громадських місцях – що кажуть військові

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×