Купити квартиру в Дніпрі

«Мабуть, найпотужніша атака на Захід України» – що відомо про ракетний обстріл 15 серпня (фото, відео)

«Майбуть, найпотужніша атака на Захід України» - що відомо про ракетний обстріл 15 серпня

Росіяни влаштували черговий ракетний обстріл 15 серпня вночі. Є жертви і руйнування. НСН розповість, що відомо про наслідки масованої атаки. Матеріал доповнюється.

Тривога через ракетну небезпеку сьогодні вночі тривала декілька годин. «Червоними» були усі області. Вибухи лунали у Львові, Луцьку, Хмельницькому, на Черкащині, у Дніпрі. Популярний моніторинговий Телеграм-канал «Николаевский Ванек» зазначив, що це була, мабуть, найпотужніша атака на Захід України від початку війни. Відомо про прильоти у Львові і Луцьку. Крім того, влучання були у Дніпрі і на Черкащині.

Що відомо про ракетний обстріл 15 серпня: інформація від Повітряних сил

У Повітряних Силах повідомляють, що близько 4.00 год 15 серпня 2023 року російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування.

Загалом зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів:

  • 4 крилаті ракети Х-22 – з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування Сольци, Шайковка);
  • 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 з 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування Енгельс,  Олєнєгорськ);
  • 4 крилаті ракети «Калібр» з фрегата з акваторії Чорного моря (район Ялти).

По всій території України було оголошено повітряну тривогу. У багатьох регіонах працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи безпосереднього прикриття.

В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони, знищено :

  • 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр».

Крім того, зафіксовано 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Що відомо про ракетну атаку 15 серпня: інформація від Повітряних СИЛ

Ситуація по областях

Волинь: троє загиблих

На Волині під час нічної повітряної тривоги працювали сили ППО. Але, на жаль, був «приліт» в одне із підприємств промисловості в обласному центрі. На місці працюють усі відповідні служби. Вже відомо про трьох загиблих. Ще декілька людей перебувають у лікарнях.

Про це повідомив голова ОВА Юрій Погуляйко.

Львівщина: ракета прилетіла у двір дитячого садочка, понівечено 40 будинків, 15 людей постраждали

Руйнування та потерпілі внаслідок ракетного удару по Львівщині: що відомо станом на цю годину – інформація від ОВА.

Росіяни крилатими ракетами атакували Львівську область в період з 05:20 до 05:30. Одну ракету сили ППО збили, ще 6 – влучили.

Під час цієї ракетної атаки, на щастя, обійшлося без загиблих. Постраждали 15 людей. Наймолодшій потерпілій 10 років, найстаршій – 72. У більшості потерпілих подряпини й порізи через вибиті вікна, забої. П’ятьох людей госпіталізували.

Окупанти пошкодили близько 40 будинків.

Львів:

  • Зазнали руйнувань 20 будинків у Залізничному районі. Найбільше – на вулицях Каховській та Патона. Були загоряння, пошкоджені вікна й дахи. У Львівському медичному фаховому коледжі «Монада» вибиті вікна, також сталося загоряння у трьох будівлях промислового підприємства.
  • Одна з ракет влучила по території дитячого садка, зазнала ушкоджень будівля дитсадка.

Область:

  • У Ставчанах Львівського району пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, з них 6 – критично. Також пошкоджені легкові автомобілі.
  • У селі Суховоля Львівського району уламками від ракет пошкоджені 4 житлових будинки в приватному секторі. Потерпілих немає.

Станом на зараз триває обстеження пошкоджених будівель та ліквідація наслідків удару.

Мешканці, чиї домівки зазнали руйнувань та пошкоджень, можуть на платформі Дія подати запит на отримання компенсації на ремонт. Максимальна сума відшкодування – 200 тисяч гривень.

За словами мера Садового, у Львові пошкоджено більше ста помешкань, згоріло близько 70 квартир, вибито понад 500 вікон, зруйновано дитячий садок. Людей із понівеченого будинку переселяють.

Вирва від російської ракети у дворі дитячого садочку “Казка” у Львові

садочок львів

Горить будинок у Львові

 

львів 1

львів 2

львів

Ось такі звуки сьогодні чули у Львові

Івано-Франківщина

Вночі також працювала ППО на Івано-Франківщині, – повідомили в ОВА. Уламки ракети потрапили на приватний будинок. Обійшлося без постраждалих.

івано франківщина 1

івано франківщина 2

івано франківщина

Дніпро: виникла пожежа, двоє поранених

Начальник ДніпроОВА Сергій Лисак повідомив, що російські терористи вчинили черговий злочин. О 4.20 вони вдарили по одному з промислових підприємств Дніпра. Спалахнула пожежа.

Поранені 2 людини. 59-річна жінка отримала легкі ушкодження й лікуватиметься вдома. 70-річного чоловіка госпіталізували. Він у стані середньої тяжкості.

Пожежа загалом охопила понад 800 кв м. Її локалізували.

Дякую рятувальникам за злагоджену роботу. Велика вдячність й оборонцям неба. Під час ранкової масованої атаки захисники з ПвК “Схід” збили над Дніпропетровщиною 7 крилатих ракет Х-101/555, – написав Лисак

Крім того, у Дніпрі понівечено важливий спортивний об’єкт внаслідок нічної ракетної атаки. За словами Лисака, тут приймали всеукраїнські змагання. Займалися діти.

Сьогодні, окрім підприємства, російські ракети понівечили і його. Там вилетіли вікна, побитий фасад та внутрішня стіна.

дніпро

дніпро

дніпро

дніпро

Ось, що чули мешканці Дніпра сьогодні вночі

Запорізька область – влучання у стадіон

В одному з сіл Запорізького району ракета влучила у стадіон гімназії, пошкоджено будівлю навчального закладу, житлові будинки, будівлю дитсадку.

Донецька область – загинула людина

Місто Краматорськ, влучання у продуктовий склад. Загинула людина, ще одна – отримала поранення

краматорськ

Черкащина: влучання по підприємству

У Смілі на Черкащині російська ракета вразила територію приватного підприємства. Ще одна потрапила територією медустанови, – повідомили в ОВА

На щастя обійшлося без постраждалих.

Ще новини України: Під час масованої атаки вночі росіяни випустили по Україні 70 ракет і дронів – що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×