Купити квартиру в Дніпрі

Призивний вік військовозобов’язаних можуть скоротити до 50 років

Призивний вік військовозобов'язаних можуть скоротити до 50 років

Призивний вік військовозобов’язаних можуть скоротити з 60 до 50 років, такою інформацією поділився член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський.

На думку представників парламенту, залучення до армії військових, старших за 50 років, є менш ефективним, ніж молодших чоловіків.

Юрій Здебський

Юрій Здебський

“Розглядалося питання ефективності використання мобілізованих військовослужбовців віком 50+. Є така думка, що використовувати людей такого віку – неефективно”, – пояснив Здебський

Він зазначив, що зараз у профільному комітеті активно обговорюється питання щодо зменшення мобілізаційного віку до 50 років. Ініціатори змін вважають, що чоловіки віком від 50 років зможуть більше допомогти у відновленні української економіки, ніж на службі в Збройних Силах.

Водночас депутат повідомив, що зменшувати мобілізаційний вік нижче 25 років у Верховній Раді не планують.

Зазначимо, при цьому що, у Верховній Раді поки що не розглядає питання зниження верхньої та нижньої межі призовного віку в Україні. Про це повідомили народні депутати з комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський та Юрій Мисягін у коментарі “Труха Україна”.

Раніше “Новини України – НСН” писали: Чи мають право примусово доправляти військовозобов’язаних до ТЦК

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу