Купити квартиру в Дніпрі

Зеленський представив План Перемоги: відомо, що у кожному з 5 пунктів

Зеленський представив План Перемоги: відомо, що у кожному з 5 пунктів

Зеленський представив План Перемоги сьогодні, 16 жовтня, у Верховній Раді. Виступ президента транслювався онлайн. Голова держави назвав терміни закінчення війни у разі реалізації Плану.

План Перемоги Зеленського складається з 5 пунктів і трьох таємних додатків. Про це глава держави повідомив, виступаючи перед народними обранцями у парламенті, передають “Новини України – НСН“.

Усі пункти, як зазначив президент, розраховані за часом. Перші чотири необхідно реалізувати під час повномасштабної війни, щоб завершити її. А п’ятий розроблено на повоєнний час, щоб забезпечити безпеку України.

За словами Зеленського, реалізація даного Плану дозволить закінчити війну не пізніше 2025 року.

План перемоги Зеленського: що у кожному з 5 пунктів

Перший пункт Плану Перемоги

Як зазначив президент, перший пункт — геополітичний, який передбачає запрошення України в НАТО ще до закінчення війни. За словами Зеленського, це стане “свідченням рішучості” і покаже, як партнери бачать Україну в “архітектурі безпеки”.

Другий пункт

Другий пункт — це незворотне зміцнення української оборони проти агресора. Це реалістично захищати наші позиції на полі бою в Україні та обов’язково повертати війну у Росію. Щоб росіяни відчували, що таке війна.

“Ключем до його реалізації є успішне продовження операції Сил оборони та безпеки України у визначених районах ворожої території, щоб не допустити буферних зон на нашій землі. Незворотне посилення позицій Сил оборони та безпеки України та знищення наступального потенціалу РФ на окупованій території України”, — сказав Зеленський

Другий пункт Плану перемоги також передбачає допомогу партнерів у комплектуванні бригад, резерву для ЗСУ. А також виведення ППО України на такий рівень, який є реально достатнім для захисту наших міст і сіл від ворожих ракет і дронів.

“Спільні захисні операції з нашими сусідами у Європі для збиття російських ракет і дронів в межах доступу повітряного щита партнерів. До того ж розширення операцій із застосуванням наших ракет і дронів, інвестиції у розширення їхнього виробництва в Україні. Зняття партнерами обмежень на застосування далекобійної зброї на всій окупованій РФ території України й на території Росії по об’єктах воєнної інфраструктури ворога”, — наголосив Зеленський

Глава держави наголосив на важливості надання Україні відповідних далекобійних можливостей і супутникових даних у реальному часі.

Третій пункт

Стримування. Пункт передбачає розміщення комплексного неядерного пакета стримування, який захистить від агресії росії і звузить її можливості.

Четвертий пункт

Розвиток стратегічно-економічного потенціалу України та посилення санкцій. Україна пропонує укласти спеціальні угоди з Європейським Союзом та США щодо спільного захисту, а також інвестування у видобуток та використання таких ресурсів як уран, титан та літій.

П’ятий пункт

Пункт післявоєнного часу. Україна матиме значний та досвідчений військовий контингент, сформований із воїнів, які мають реальний досвід сучасних бойових дій. Цей український досвід має бути використаний для зміцнення оборони всього Альянсу та підвищення безпеки у Європі.

‘Якщо ми, українці та партнери, не встигнемо посилитися зараз, то Путін встигне посилитися наступного року. Посилитись так, щоб назавжди відкинути дипломатію”, – заявив Зеленський

Другий, третій та четвертий пункти мають таємні додатки, які презентували партнерам.

 

Зеленський наголосив, що союзники позитивно оцінили План перемоги і від них надійшло багато сигналів підтримки. Він підкреслив, що План можливо реалізувати лише за підтримки союзників, а від Росії тут нічого не залежить. 17 жовтня він подасть документ на засіданні Євроради.

Відео виступу Зеленського: презентація плану Перемоги

Нагадаємо: Україна представила план перемоги та заручилася допомогою на рекордну суму – підсумки візиту Зеленського до США

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу