Купити квартиру в Дніпрі

Повітряна атака 12 вересня: все палало, багато поранених, ціле місто без світло – все, що відомо

Повітряна атака 12 вересня: все палало, багато поранених, ціле місто без світло – все, що відомо

Ворогом здійснена чергова нічна повітряна атака 12 вересня. Росіяни запускали по Україні ракети і “Шахеди”. На жаль, є значні руйнування і багато постраждалих.

«Новини України – НСН» розповідають все, що відомо про атаку на цей момент. Новина доповнюється. Станом на зараз атака ще триває. Але вже є оперативна інформація.

Інформація від Повітряних сил

У Повітряних силах повідомляють, що у ніч на 12 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 69-ти засобів повітряного нападу противника (станом на 9.00).

Окупанти вдарили по Чернігівщині двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Курської області та однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із Брянської області, двома крилатими ракетами Х-22/32 із літаків Ту-22М3 (з повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний), 64-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Курськ, Єйськ – рф, Чауда – ТОТ Криму).

В результаті протиповітряного бою збито 44 ударних БпЛА. Три ворожі безпілотники полетіли назад у росію, ще чотири – локаційно втрачені на території України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила).
Станом на 9.00 чотири ударні БпЛА залишаються в повітряному просторі України, йде бойова робота!
Завдяки активній протидії Сил оборони, більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей.
Протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.

Повітряна атака 12 вересня: все палало, багато поранених, ціле місто без світло – все, що відомо

Повітряна атака 12 вересня: ситуація в регіонах

Сумщина

Основним напрямком удару стала сьогодні вночі Сумщина. Тут серйозно постраждало місто Конотоп.

Як повідомляють в ОВА, у ніч, на 12 вересня ворог здійснив масований  удар по об’єктам енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади.

Росіяни застосували БпЛА типу “Шахед”, скерувавши їх у тому числі на житлові будинки, заклади освіти та медицини.

конотоа 2

Попередьно, внаслідок ворожої атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 13 людей.

На місці працюють аварійно-рятувальні служби. Проводиться ліквідація наслідків авіаційного удару. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Людям надається вся необхідна допомога. Розгорнуті пункти незламності.

За даними міського голови Артема Семеніхіна, інфраструктура міста серйозно постраждала, і в місті зараз немає світла.

В результаті атак виникли пожежі. Вночі все палало і вибухало.

Унаслідок обстрілу в місті склалася «критична» ситуація з енергетикою. російський удар пошкодив низку навчальних закладів, а також знищив трамвайну колію, через що рух трамваїв у місті буде обмежено.

Енергетики в цю мить роблять все, аби дати світло в лікарню і на водоканал.

Коли зʼявиться електрика в домівках мешканців хоча б  погодинно – ніхто не візьметься зпрогнозувати, – каже Семеніхін

Пошкоджено велика кількість навчальних закладів. Точна кількість на цей момент невідома. Але пошкодження в основному – це вибиті вікна (дуже велика кількість) і двері.

конотоп 1

Дитячі садки сьогодні працюватимуть в режимі чергових груп.

Також пошкоджено будівлі у великої кількості лікувальних корпусів. Але лікарні працюють.

Вода подаватиметься погодинно.

Всі хірурги міста знаходяться на роботі. Звернення від постраждалих продовжують надходити. На даний час госпіталізовано двох чоловіків. Один з них у критичному стані (кома) – Семеніхін зазначає, що цей чоловік як раз їхав рятувати людей.

конотоп 3

За даними поліції, станом на зараз відомо про 13 поранених осіб, одна людина у важкому стані, серед поранених є неповнолітній. Також пошкоджено 7 багатоквартирних будинків, один житловий будинок, лікарню, навчальний заклад, автомобілі, гаражі, магазин.

конотоп 4

На місці працюють всі профільні служби. Постраждалим надається вся необхідна допомога.

За даним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

конотоп 5

Київщина

Київ

За даними КМВА, це була сьома повітряна атака російських окупантів на Київ за вересень. Ворог вкотре застосував ударні БпЛА, попередньо  «Shahed». Щодо ракет – протягом ночі оголошувалися загрози застосування балістики, але обійшлося без застосування по Києву.

Повітряна тривога в столиці оголошувалася тричі і сумарно тривала близько 2-х годин.

Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, але протягом ночі в повітряному просторі України постійно додавалися нові і нові БпЛА. Так само і на Київ російські ударні безпілотники заходили кілька разів, з різних напрямків, переважно по одному. Проте жоден з московитських дронів Києва не дістався. Сили та засоби протиповітряної оборони все збили на підступах.

За даними оперативного зведення, в Києві попередньо без постраждалих та руйнувань.

Хмельниччина

Тричі за ніч 12 вересня у Хмельницькій області  чули звуки вибухів під час атаки російських безпілотників.

Про це пише “Суспільне”.

Перше повідомлення про вибухи у Хмельницькій області з’явилося о 03:20. За 13 хвилин видання написало про повторні вибухи. Втретє за ніч звуки вибухів у області пролунали близько 4:00.

Окремо про небезпеку Повітряні Сили попереджали жителів Старокостянтинова.

Згодом стало відомо, що у Хмельницькій області вночі сили ППО знищили 10 ворожих дронів типу “Shahed”. Внаслідок атаки російських військ виникла пожежа на складі меблевої продукції, повідомив у четвер голова Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Сьогодні вночі, під час сигналу “Повітряна тривога”, наші сили ППО знищили 10 ворожих БпЛА типу “Shahed”. Разом з тим, виникла пожежа на одному зі складів зберігання меблевої продукції

– написав Тюрін у Телеграмі

Над ліквідацією пожежі, з його слів, працює підрозділ ДСНС.

Дніпропетровщина

На Дніпропетровщині збили 8 “Шахедів” протягом ночі. Про це повідомили у ДніпроОВА.

Ще новини України: Нічна повітряна атака 10 вересня: ворог цілив по критичній інфраструктурі, є поранені – все, що відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу